Nieuws

Talenten tekenen eerste contract bij SV Spakenburg

Hero van Lopik en Jan van Diermen hebben hun eerste contract bij SV Spakenburg getekend. De twee talenten hebben zich voor een jaar verbonden.

De jongeren maken sinds eind vorig seizoen al deel uit van de A-selectie. Zij sloten destijds aan na een kortstondige proefperiode, omdat al snel duidelijk werd dat ze het niveau prima aankonden. De technische commissie is blij dat beide middenvelders nu vastliggen. ,,De laatste jaren zijn verschillende jeugdspelers doorgebroken. Er ligt voor hen een mooie carrière in de hoofdmacht van SV Spakenburg in het verschiet. Twee grote talenten, met een prima instelling en als ze zich zo blijven ontwikkelen, kunnen de supporters straks genieten van nog meer Spakenburgers in het eerste.”

De net 18-jarige Hero van Lopik (op de foto juicht hij na zijn doelpunt tegen VV Noordwijk) kan uit de voeten als verdedigende middenvelder en in het hart van de defensie. Hij heeft dit seizoen al 12 keer zijn opwachting gemaakt in de hoofmacht, waarvan acht keer als basisspeler. De zoon van keeperstrainer Remko van Lopik heeft jarenlang in de jeugd van FC Utrecht gespeeld, waarna hij terugkeerde naar De Westmaat.

Jan van Diermen is pas 17 jaar en wacht nog op zijn officiële debuut voor SV Spakenburg, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat het een kwestie van tijd is dat de aanvallend ingestelde middenvelder minuten in het eerste elftal gaat maken. Jan heeft één seizoen in de jeugd van De Graafschap gespeeld en maakte hierna zijn rentree.