Nieuws

Talentvolle doelmannen binden zich aan Rijnsburg

Alessandro Kwant (20) en Stijn Driebergen (17) hebben hun contract met Rijnsburgse Boys met een jaar verlengd, met een optie op nog een seizoen. De talentvolle doelmannen trainen sinds afgelopen zomer mee met de A-selectie onder keeperstrainer Hans Schot.

,,Trainen met spelers van het eerste elftal is echt een niveau hoger, aldus Alessandro Kwant op de officile site van de club. ,,Het is intensiever en het gaat sneller. Daar word je beter van. Dankzij de trainingen van Hans Schot kan ik mezelf ontwikkelen. Een betere keeperstrainer kan ik me niet wensen. Verder steek ik veel op van Virgil Deen en Richard van Nieuwkoop. Zo kun je echt stappen maken. Alessandro Kwant uit Oegstgeest begon bij UDO. Sinds de C-junioren speelt hij bij Rijnsburgse Boys, waar hij zichzelf aanmeldde omdat hij hogerop wilde. Alessandro studeert sportkunde aan de Haagse Hogeschool.

Stijn Driebergen vult zijn ploeggenoot aan. ,,Al vanaf jonge leeftijd ga ik op zaterdag naar het eerste elftal kijken, eerst naar Tim Orlowski en daarna naar Richard van Nieuwkoop. Het is leerzaam en mooi om mee te maken, al was het wel wennen in het begin. Ik ben de jongste van de selectie, maar ik word door de spelers overal bij betrokken. Ook met Hans Schot kan ik het goed vinden. Maar dat is niet zo gek, want ik ken hem al sinds de Mini-F. Rijnsburger Stijn Driebergen, die bedrijfskunde studeert aan de Haagse Hogeschool, kwam afgelopen voorjaar over van Sparta, waar hij een jaar in de JO17-1 speelde. Maar omdat hij het daar niet naar zijn zin had, keerde hij terug bij Rijnsburgse Boys.

Lees ook:

Drie Haagse boezemvrienden tegen elkaar in de Tweede Divisie