Nieuws

Tamerus ontstemd na zo goed als verspelen van periodetitel

Hoewel de weg naar rechtstreekse plaatsing voor het hoofdtoernooi van de strijd om de KNVB Beker zo goed als open lag, heeft Koninklijke HFC op pijnlijke wijze de kansen op het winnen van de tweede periode laten liggen. De Haarlemmers moeten op Tweede Paasdag, 22 april, met liefst 6-0 winnen van De Treffers om deze prijs nog te pakken.

Door de 4-0 nederlaag kwam er een eind aan een serie van twaalf wedstrijden waarin de ploeg ongeslagen was gebleven, maar bovenal zag trainer Gertjan Tamerus de kansen op het winnen van de tweede periodetitel zo goed als verdampen. En daarmee dus ook de toegang tot het hoofdtoernooi van de beker met interessante duels met profclubs in het verschiet. ,,Ik denk dat we terecht hebben verloren van een hele goede ploeg die er veel energie in gooide, die ons op veel vlakken aftroefde. Ik kan leven met 4-0, alhoewel ik moet zeggen dat we met name na rust fasen hadden waarin wij ook tot scoren konden komen. Maar ja, dat zie je tijdens zo’n wedstrijd waarin je als verliezer speelt. Dan valt alles tegen. Een terechte overwinning voor een goed spelend Excelsior.”

Ondanks het scoreverloop waren er voor HFC wel degelijk kansen om zich te laten gelden op Sportpark Dijkpolder. Maar het niet benutten van dergelijke momenten draagt er aan bij dat het geloof in een puntendeling óf overwinning vervaagt, aldus de trainer. ,,Als je dat soort kansen mist, dan krijg je misschien ook wel het gevoel dat alles tegenzit en dan zie je dat langzaamaan het geloof wegebt. En dan ook nog eens een hele rits aan doelpunten tegen krijgen. Ik moet zeggen, ook mooie treffers, daar niet van. Maar je speelt gewoon een verloren wedstrijd.”

Toch houdt hij zich vast aan de spreekwoordelijke strohalm, zo benadrukte een zelfverzekerde Tamerus. ,,Niets is onmogelijk, Excelsior heeft vandaag ook vier keer kunnen scoren. Maar het wordt heel lastig. We hebben ons geen goede dienst bewezen in de periode. We waren twaalf keer op rij ongeslagen, iets wat Jong Sparta Rotterdam en Excelsior Maassluis dit seizoen ook hebben bereikt. Dan blijkt dat die dertiende wedstrijd toch heel moeilijk is. Maar goed, we gaan ervoor tegen De Treffers, maar dan moeten we wel echt boven onszelf uitstijgen.”

Lees ook:

Reactie Gertjan Tamerus na Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC 23 februari 2019

Reactie Dogan Corneille na Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC 23 februari 2019