Nieuws

Ted Verdonkschot ziet Gert Jan Tamerus in profvoetbal belanden

Lovende woorden van de ene trainer van een club uit de top drie van de ranglijst voor de andere. In een gesprek met RTV NH steekt de oefenmeester van IJsselmeervogels, Ted Verdonkschot (foto), de loftrompet over zijn collega Gert Jan Tamerus van Koninklijke HFC. De twee werkten overigens tussen 2016 en 2018 met elkaar samen.

Verdonkschot was destijds hoofdtrainer bij de club uit Haarlem, terwijl Tamerus daar toen speelde. Na de doelpuntloze remise van afgelopen zondag tegen AFC op Sportpark Goed Genoeg is Koninklijke HFC inmiddels elf duels ongeslagen in het debuutjaar van Tamerus als hoofdcoach. Dat was voor de regionale omroep aanleiding voor een reportage, waarin ook Verdonkschot aan het woord komt.

Die blijkt diep onder de indruk en voorspelt een mooie toekomst voor zijn jonge collega. Verdonkschot ziet de voormalige profvoetballer, die pas afgelopen zomer stopte als speler van Koninklijke HFC, ver komen: ,,Het is typisch Gert Jan hè, die zal nooit hoog van de toren blazen. Daar is hij absoluut de mens niet naar. Gert Jan met zijn achtergrond als betaald voetballer, de weg die hij bewandelt, hij is zeer zeker geen domme jongen, die weet zeker waar hij naartoe wil. En ik denk echt zeker dat hij in het Betaalde Voetbal terechtkomt.”

Onervaren Tamerus na ongeslagen reeks: ‘Nooit door m’n hoofd gegaan’

Een reportage van dé amateurklassieker: AFC – HFC

Samenvatting AFC – Koninklijke HFC 10 februari 2019