Nieuws

Teleurstelling en trots heersen bij Katwijk

Na afloop van VV Katwijk-SC Heerenveen heerst er vooral teleurstelling bij de spelers van de thuisclub. Toch was er ook sprake van trots over het feit dat de Friezen het erg moeilijk hadden in het vissersdorp.

Met nog drie minuten op de klok in de verlenging schoot Sam Lammers de winnende treffer pas binnen voor de profs van Heerenveen. ,,Jammer, maar het zat eraan te komen, aldus Marciano Mengerink (foto) na afloop. ,,Je voelde de energie letterlijk uit je lichaam stromen zeker in de tweede helft van de verlenging. Toch was het geloof op een goede afloop er wel. ,,We hadden wel het geloof dat we de penaltys zouden halen, zeker naarmate zij niet wisten te scoren. Wij hadden zelf de tweede helft ook een paar kansjes. Uiteindelijk hebben wij niet veel gecreerd en waren zij gewoon beter.

Ook aanvoerder Robbert Susan was na afloop teleurgesteld. ,,Zij creerden de hele tweede helft en de eerste verlenging geen kansen. Terwijl wij een paar goede mogelijkheden kregen. Vlak voor het doelpunt kregen zij wel honderd procent kansen maar die werden geweldig gepakt door De Vries. Als je dan in de 117e minuut de tegentreffer krijgt ben je daar doodziek van.

Uiteindelijk duurde de wedstrijd net iets te lang voor Katwijk. ,,Mijn wekker ging vanmorgen om half zeven en ik was pas om vijf uur thuis. Het is niet dat ik rustig naar deze wedstrijd heb toe kunnen leven verklaarde de gymleraar van beroep. ,,Je weet dat van te voren maar het is niet gek dan het lampje dan in de tweede helft van de verlenging uitgaat.

Na de teleurstelling zal de trots terugkeren, want een nipt verlies in de verlenging tegen een eredivisionist is een prima prestatie voor de regerend kampioen van de tweede divisie. Susan: ,,We verlaten het toernooi met opgeheven hoofd.