Nieuws

Terschegget kiest voor SV Spakenburg

Roy Terschegget is de eerste nieuweling van SV Spakenburg voor het seizoen 2019-2020. De ervaren middenvelder komt over van GVVV waar hij negen seizoenen onder contract stond. Hij heeft een tweejarig contract getekend.

Terschegget liet eerder deze maand bij GVVV weten dat hij zijn loopbaan elders wil voortzetten. De 31-jarige spelbepaler had in de zomerstop al een besluit genomen dat dit zijn laatste seizoen zou zijn bij de Veenendalers en was op zoek naar een nieuwe prikkel. Deze vond hij dus bij SV Spakenburg. Dat is best opmerkelijk, aangezien de routinier al in de jeugd speelde bij De Blauwen van Veenendaal. Daar werd hij gescout door SC Heerenveen waar hij enkele jaren in verschillende jeugdteams speelde. Na 3 jaar werd hij opgepikt door De Graafschap waarvoor hij 3 seizoenen actief was om vervolgens weer in 2010 terug te keren bij GVVV.

,,Natuurlijk zijn we erg blij dat Roy volgend seizoen voor ons speelt, aldus Martijn Koelewijn, bestuurslid technische zaken, van Spakenburg over de 31-jarige. ,,Hij is een rasvoetballer en een pure liefhebber. Hij wil altijd de bal hebben en brengt extra creativiteit op ons middenveld. Roy is al jaren een speler van de buitencategorie op het hoogste amateurniveau. Roy is zeker nog niet te oud en kan nog jaren mee. Er zijn spelers die na hun dertigste met name fysiek minder worden, maar Terschegget is fysiek dik in orde en speelt de laatste jaren vrijwel alles en goed. Daar zit voorlopig nog geen sleet op. Pirlo was op zijn 35ste nog steeds weergaloos en voetbalde op zijn 38ste nog steeds op top niveau.

Hij voegde daaraan toe: ,,Roy is een winnaar en zeker ook goed in de groep. Hij is heel erg gemotiveerd en wil nog enkele jaren om de prijzen spelen. Dat past naadloos in de ambitie van onze club. Roy komt uit de regio en zijn komst is voor ons een belangrijke stap in het verder optimaliseren van de selectie.

Voor Terschegget betekent de overstap naar De Blauwen een mogelijke hereniging met John de Wolf, met wie hij voorheen samenwerkte bij GVVV. De Wolf heeft nog een contract tot het eind van dit seizoen bij Spakenburg, maar meldde op Twitter middels een retweet het transfernieuws. Het lijkt dus dat de ex-prof uitgaat van een tweede samenwerking met de middenvelder.