Nieuws

Terugblik Speelronde 23: alle opvallende feiten op een rij

Met de inhaalronde van afgelopen weekend in het achterhoofd is het vandaag tijd om terug te blikken op al hetgeen plaatsvond tijdens de vorige speelronde. Een competitieronde die bol stond van opmerkelijke individuele, maar ook teamprestaties. Met Opta Sports, het statistiekenbureau dat alles voor ons bijhoudt, praten we je bij over wat ons het meest opviel.

SVV Scheveningen heeft met Aldogan een ‘bijna recordhouder’ in huis
De absolute ‘eyecatcher’ van de vorige speelronde was Mehmet Aldogan, de 30-jarige linksbuiten van SVV Scheveningen bleek met zijn vijf treffers ongenadig tegen hekkensluiter VVSB. Met 6-1 vertrok de ploeg van trainer Eric Meijers uiteindelijk van Sportpark Houtrust. Een uitslag die dus bijna volledig op het conto kwam van Aldogan. Hij gaat de boeken in als de eerste speler ooit die vijf keer wist te scoren in een Tweede Divisie-duel. Daar bovenop komt ook nog eens dat de op één na snelste hattrick ooit van zijn voeten kwam, minder dan tien minuten had Aldogan nodig om driemaal het net te vinden (tussen de 48e en de 58e minuut).

Koninklijke HFC op twee fronten geklopt door listig Excelsior Maassluis
Voordat er afgetrapt werd op Sportpark Dijkpolder had de ploeg van Gertjan Tamerus nog een redelijk uitzicht op de tweede periodetitel. Een titel die een plek in de hoofdfase van de TOTO KNVB Beker en een geldprijs van liefst €10.000 inbegrepen heeft. De titel is na het bezoek bij het Excelsior Maassluis van Dogan Corneille bijna ongrijpbaar. Na met 4-0 te zijn afgedroogd moeten de Haarlemmers nu met minimaal 6-0 winnen tijdens een inhaalwedstrijd tegen De Treffers eind maart. De 4-0 zeperd betekent ook de grootste competitienederlaag van het nog lopende seizoen voor HFC.

SVV Scheveningen’s Robinson meest productieve speler tot nu toe in 2019
Al doet de stand op de ranglijst anders vermoeden; de ploeg van John Blok heeft echte goalgetters in huis. Naast Aldogan is Brandon Robinson een niet te missen schakel als het om treffers en assists gaat. De 24-jarige centrumspits heeft zich het huidige kalenderjaar het meest laten gelden. Liefst negen doelpunten en twee assists kwamen van zijn voeten, meer dan welke speler ook in de Tweede Divisie.

Speelronde 23 een van de meest doelpuntrijke
Wellicht leuk om te weten: alleen in speelronde 7 waren er meer doelpunten te bewonderen op de velden. In de vorige speelronde viel en 42 doelpunten, acht minder dan in de meest doelpuntrijke speelronde.