Nieuws

Tesselaar en De Vries zijn de nummers negen en tien

De selectie van de regerend kampioen in de Tweede Divisie voor het seizoen 2019/20 bestaat inmiddels uit tien man. Mark de Vries en Jan-Willem Tesselaar zijn immers de laatste spelers die hun verbintenis met VV Katwijk hebben verlengd.

Op het lijstje van de selectie voor volgend seizoen stonden al Guus van Weerdenburg, Raoul Esseboom, Kay Blokland, Marciano Mengerink, Ricardo Kieboom, Robbert Susan, Steven Sanchez Angulo en Bart Sinteur. Daar komen nu Mark de Vries en Jan-Willem Tesselaar dus bij.

Doelman Mark de Vries gaat daarmee zijn vierde seizoen in. Tevens is er nog een optie voor een aansluitend jaar overeengekomen. De 31-jarige kwam in de zomer van 2016 over van FC Lisse, waar hij zeven seizoenen in het eerste elftal speelde. Na een seizoen als eerste keeper bij VV Katwijk, kwam hij vorig seizoen achter Ricardo Kieboom op de bank te zitten. Ondanks die teleurstelling heeft De Vries zich bewezen op de momenten dat hij een kans kreeg, zoals in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen en in het competitieduel met Kozakken Boys.

Ook Jan-Willem Tesselaar (foto) heeft zijn contract met een jaar verlengd. De 21-jarige kwam deze zomer over van FC Utrecht en begon tot nu toe zes keer in de basis. Zeven jaar geleden maakte hij de overstap van de jeugdopleiding van AFC34 naar AZ. Daar was de aanvaller actief in de B- en A-junioren voor hij namens Jong AZ speelde. Vervolgens maakte de voormalige jeugdinternational een tussenstop bij bij FC Utrecht om sinds dit seizoen zijn thuiswedstrijden op sportpark De Krom te spelen.

Lees ook:

Steven Sanchez Angulo verlengt bij VV Katwijk

Bart Sinteur kon alleen op eigen kosten in de Eerste Divisie blijven