Nieuws

Tevreden Sjoerd Ars verheugt zich op familie en bedrijf

Sjoerd Ars reageerde na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Kozakken Boys op het nieuws van eerder deze week dat de aanvaller stopt. ,,Ik heb een erg goede tijd gehad bij De Treffers, zo maakte hij duidelijk. Maar nu is het tijd voor zijn gezin en zijn bedrijf.

De aanvaller, die zijn jeugdopleiding voor een deel genoot bij Feyenoord, debuteerde vijftien jaar geleden in het betaalde voetbal voor De Graafschap. Daarna speelde Sjoerd Ars voor FC Omniworld, Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal, FC Zwolle, Levski Sofia, Tianjin Teda in China, Konyaspor, Karsiyaka, NEC, NAC Breda, Halads Szombathelyi, Fortuna Sittard, opnieuw De Graafschap en nu dus De Treffers. Dat is nu voorbij. ,,Het was zeker geen gemakkelijke beslissing om te nemen. Ik houd heel erg van voetbal en het ligt dan ook zeker niet aan mijn fitheid. Ik heb nu soms dagen dat ik s ochtends vroeg wegga en pas s avonds om half twaalf weer thuis ben. Mijn familie vraagt ook aandacht en dat wil ik ze heel graag geven. Ik wil niet dat mijn kinderen straks aan mijn vrouw vragen wie is die man? als ik een keer wel op tijd thuis ben.

Per 1 februari 2019 sluit Ars zijn carrire af in Groesbeek.,,Ik heb er een erg goede tijd gehad bij De Treffers. Ook het niveau valt mij nog alles mee. Ik denk dat de Tweede Divisie een erg goede competitie is. Het niveau tussen de top van de Tweede Divisie en de onderkant van de Keuken Kampioen divisie is dan ook niet zo groot. Dat kun je ook wel zien aan de uitslagen in de beker van dit jaar.

Op de vraag hoe zijn dagen er voortaan uitzien zonder voetbal, is hij duidelijk. ,,Eigenlijk bijna precies hetzelfde, ik ga nog steeds drukke dagen tegemoet. Het verschil is alleen dat ik nu in plaats van op een voetbalclub, meer bij mijn familie en bij mijn eigen bedrijf ben.

Overigens speelt Ars komende zaterdag nog een laatste keer in de Tweede Divisie als De Treffers het opneemt tegen SV Spakenburg.

Lees ook: