Nieuws

Thomas van den Houten verkiest Spakenburg boven de kampioen

Thomas van den Houten maakt komende zomer de overstap van regerend kampioen AFC naar SV Spakenburg. De verdediger heeft een contract voor een jaar getekend.

De 29-jarige speelt sinds 2017 voor de Amsterdammers, nadat de 1,80 meter lange verdediger eerder actief was voor Telstsr (43 duels in de Eerste Divisie), HSV Hoek en VV Goes. Hij is een veel opkomende linkervleugelverdediger, maar kan ook in het hart van de defensie uit de voeten. Voor AFC heeft Thomas van den Houten dit seizoen één keer gescoord: uitgerekend bij de 2-4 zege van de regerend kampioen op SV Spakenburg liet de routinier de 1-1 aantekenen. Verder had hij twee assists.

De Technische Commissie van SV Spakenburg laat weten dat zij zeer tevreden is met de komst van Thomas van den Houten. ,,Hij is op verschillende posities inzetbaar, maar heeft zijn sporen vooral verdiend als linkerverdediger. Hij beschikt over veel ervaring, waarvan een deel in het profvoetbal en heeft een uitstekende mentaliteit. We verwachten met Thomas een speler te hebben gecontracteerd die aan de linkerflank het nodige aan het spel van SV Spakenburg kan toevoegen.”

Op de foto maakt hij zijn genoemde enige treffer van dit seizoen voor AFC tegen… SV Spakenburg.