Nieuws

Tiende zege op rij bezorgt Kozakken Boys periodetitel

Kozakken Boys heeft beslag gelegd op de tweede periode. De ploeg uit Werkendam rekende op eigen veld af met de naaste concurrent in de strijd om deze eer (3-2-zege op VVSB).

Tegen dat VVSB was de toon al snel gezet. Abdulsamed Abdullahi werd binnen de zestien naar de grond gewerkt, waarna Ahmed El Azzouti in de vijfde minuut vanaf de stip scoorde. Ruben Valk hield de bezoekers daarna in de race, waarna Vladimir Jozic plotseling gelijkmaakte uit een vrije trap (1-1).

Na rust stelde Kozakken Boys alsnog orde op zaken. El Azzouti (in twee instanties, zijn achttiende) en Ahmad Mendes Moreira maakten er vlak na rust 3-1 van. El Azzouti loste toen tevens Marciano Mengerink (even) af als topscorer van de Tweede Divisie en liet nog een kans liggen om verder uit te lopen. Guido Pauw deed nog wat terug namens VVSB (3-2).

Kozakken Boys heeft nu toen keer op rij gewonnen. Dat is nog geen record, want de huidige koploper Katwijk, dat de eerste periode won en daardoor direct instroomt in het hoofdtoernooi om de KNVB Beker, zette sinds de herinvoering van de Tweede Divisie een reeks neer van elf competitiezeges op rij.

Door de zegereeks is Kozakken Boys ook weer terug in de strijd om de titel. Waar de Werkendammers liefst vijftien (!) verliespunten achter stonden op Katwijk, zijn dat er op dit moment nog maar drie. De koploper speelt later nog bij FC Lienden.

Uitslagen zaterdag
GVVV – TEC 3-0
Kozakken Boys – VVSB 3-2