Nieuws

Tim Brinkman brengt selectie van Spakenburg op peil

SV Spakenburg heeft Tim Brinkman per direct overgenomen van FC Utrecht. De 22-jarige linksbenige middenvelder heeft een contract voor anderhalf jaar getekend.

Nadat hij was begonnen bij DOSC Den Dolder, speelde Tim Brinkman van 2004 tot 2010 in de jeugd van Ajax en sloot daarna aan bij de jeugdopleiding van FC Utrecht. Voor de beloften van die club maakte het talent op 5 augustus 2016 zijn debuut in het betaalde voetbal tegen NAC Breda. Zijn entree in het eerste elftal van de Domstedelingen maakte de middenvelder vorig seizoen in de bekerwedstrijd tegen ASWH.

Toch heeft de 1,80 meter lange speler (die interlands heeft gespeeld voor Oranje Onder 18) gekozen voor SV Spakenburg. ,,Omdat Tim binnenkort 23 jaar wordt en dan niet meer voor Jong FC Utrecht mag uitkomen, is zijn situatie bij FC Utrecht veranderd, ook doordat het aantal speelminuten in het eerste elftal van de club uit de Domstad momenteel gering lijkt”, aldus de technische commissie van zijn nieuwe werkgever. ,,Daarop hebben we contact met hem opgenomen en zijn een contract voor anderhalf jaar overeengekomen. Tim is een linksbenige middenvelder die ook uitstekend op de backpositie uit de voeten kan. Met bijna honderd wedstrijden in de benen in de Eerste Divisie voegt hij – ondanks zijn nog jonge leeftijd – veel ervaring toe aan onze selectie.”

Everton Pires Tavares

De overstap van Tim Brinkman komt SV Spakenburg goed van pas, nu duidelijk is geworden dat Everton Pires Tavares voorlopig uit de running is. De middenvelder liep woensdag in de bekerwedstrijd tegen Ajax een zware liesblessure op en is minimaal 8 weken uit de running. ,,Een grote smet op de wedstrijd”, liet trainer Eric Meijers toen al weten.

Chris de Graaf

Chris de Graaf heeft besloten om te stoppen als assistent-trainer bij SV Spakenburg. De 32-jarige heeft na een interim periode als hoofdtrainer van de Blauwen moeite om zich opnieuw te schikken in zijn rol als assistent. In 2017 werd hij onder hoofdtrainer John de Wolf assistent-trainer. Dit seizoen heeft de oefenmeester tijdelijk de technische leiding gehad na het vertrek van John de Wolf naar Feyenoord. ,,Van die interim periode als hoofdtrainer heb ik volop genoten”, aldus De Graaf. ,,Het is me vervolgens zwaar gevallen om na die periode mezelf weer te schikken in de rol van assistent-trainer. Mijn keuze staat los van de spelersgroep en ook los van hoofdtrainer Eric Meijers, die een assistent verdient die zijn volledige ziel en zaligheid erin steekt.”

Op de foto schermt Tim Brinkman namens Jong FC Utrecht de bal af voor FC Eindhoven-speler Marcelo Lopes.