Nieuws

Tim Peters: ‘Het was geen optie om al te stoppen’

Tim Peters (34) voetbalt al jarenlang voor SVV Scheveningen. Hoewel hij meer en meer nadenkt over een leven zonder voetbal, verlengde hij eerder dit jaar gewoon zijn contract met één seizoen. Met de kennis van nu is hij extra blij met zijn contractverlenging. ,,Als ik op deze manier had moeten stoppen, was dat verschrikkelijk geweest.”

Na de persconferentie van minister-president Mark Rutte en Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, en de daaropvolgende reactie van de KNVB werd duidelijk dat de Tweede Divisie voor dit seizoen is geëindigd. ,,Ik heb Samir El Moussaoui direct een berichtje gestuurd, want hij gaat in principe stoppen. Dit is natuurlijk een verschrikkelijk einde voor hem. Samir heeft tien jaar voor Scheveningen gevoetbald en dan wil je een mooi afscheid. Daar stond ik deze week wel bij stil. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik moet nadenken wat wijsheid is, maar ik ben blij dat ik mijn contract heb verlengd.”

Onder de streep een gemakkelijke keuze voor Peters. Zo lang hij honderd procent fit is en regelmatig wordt opgesteld, wil hij doorgaan. ,,Er zijn jongens die te lang doorgingen en niet meer het niveau hadden. Die fout wil ik niet maken. Ik heb gesprekken gevoerd met de trainer en ook met mijn vriend en ex-prof René Bot. Hij moest vroeg stoppen nadat hij een hamstring en achillespees had afgescheurd. Hij zei: “zo lang je fit bent en het overgrote deel van de wedstrijden speelt, mag je van mij niet eens stoppen. Daar zou je spijt van krijgen”. Ook vanaf de bank kun je natuurlijk waarde hebben, maar ik weet niet of de tijd die je erin stopt dan wordt terugbetaald.”

Peters heeft het merendeel van de wedstrijden ‘gewoon’ gespeeld. ,,Het was dus geen optie om na dit seizoen te stoppen. Ik heb acht jaar geleden een hele bewuste keuze gemaakt om bij Scheveningen te gaan voetballen. Er zaten toen veel bekenden van me in de eerste selectie. Jongens waarmee ik in mijn jeugd op straat had gevoetbald. Ik zat bij IJsselmeervogels, de top van Nederland. Daar loopt iedereen in pak en met een stropdas. Een beetje eliteachtig. Scheveningen is een ons-kent-ons-vereniging. Zaterdagmorgen help ik soms achter de bar, kijk ik naar de jeugdploegen en ’s middags voetbal ik zelf. Het is een kleine vereniging, maar daardoor hangt er een hele fijne sfeer.”

Zomerstop

Hoe de voorbereiding op het nieuwe seizoen eruit gaat zien, is nog ongewis. ,,Het wordt een lange zomerstop. Ik probeer mijn conditie te onderhouden door middel van hardlopen en racefietsen. Motivatie kan ik altijd opbrengen. Dat komt wel goed. Normaalgesproken ben ik geen fietser, maar de voorbije tijd had ik last aan een achillespees. Daardoor kon ik niet hardlopen. Toevallig had mijn schoonvader een mooie racefiets staan. Zodoende ben ik daarop beland. Ik ben pas net begonnen, maar moet zeggen dat het goed bevalt.”

Normaal zou Peters zijn conditie naast het voetbal onderhouden in de sportschool. Hij is manager van een gym in de Achterhoek. ,,Die sportschool is van René Bot, die ik ken uit mijn tijd bij De Graafschap. Toen hij een tweede filiaal opende, ben ik er ingestapt. Zelf woon ik in Loosduinen en dus overnacht ik twee keer in de week bij hem in Arnhem. Ik heb mijn hele loopbaan veel gereisd. Dat ben ik wel gewend, maar de tijd die je erin stopt, is soms best pittig. Alleen is dat nu eenmaal niet anders.”

Tekst: Tim Beck