Nieuws

Excelsior Maassluis ziet Tobias Kleijweg vertrekken naar de Keuken Kampioen Divisie

Tobias Kleijweg laat Excelsior Maassluis na vier jaar achter zich. De 21-jarige verdediger heeft een contract ondertekend bij Excelsior, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Kleijweg ligt tot aan de zomer van 2020 vast in Rotterdam.

De inwoner van Rotterdam speelde sinds de A-junioren bij Excelsior Maassluis, werd kampioen met de JO19-1 en maakte in 2017 vervroegd de overstap naar de senioren. Toenmalig hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk haalde de talentvolle verdediger bij de eerste selectie.

Na een handjevol wedstrijden in de Tweede Divisie werd Kleijweg getroffen door een vervelende kruisbandblessure, die hem ruim een jaar aan de kant hield. Een jaar later, halverwege het afgelopen seizoen, maakte Kleijweg zijn rentree in de Tweede Divisie. Uiteindelijk speelde de 21-jarige centrumverdediger in het afgelopen seizoen elf wedstrijden en was hij tweemaal trefzeker.

In totaal speelde Kleijweg negentien wedstrijden voor Excelsior Maassluis. De verdediger viel in deze optredens vooral op door zijn lengte. De Rotterdammer, die zijn jeugdjaren doorliep bij SV Den Hoorn, Haaglandia en ADO Den Haag, is immers twee meter lang.

Kleijweg is na Milan van Ewijk de tweede speler die Excelsior Maassluis inruilt voor het betaalde voetbal. Van Ewijk ondertekende eerder al een contract bij ADO Den Haag.

Tekst: Thijs de Bruijn