Nieuws

Tom Menting weet nog niet waar zijn toekomst ligt

Tom Menting (24) veroverde net voor de winterstop een basisplaats bij SV Spakenburg, maar de balvaardige middenvelder hoorde niet veel later dat hij aan het einde van het seizoen moet vertrekken bij de club. ,,Dat was wel enigszins een verrassing.”

Als we Menting bellen heeft hij er net een werkdag opzitten. Hij werkt in de sales voor een bedrijf uit Spakenburg, een baan die hij via de club kreeg. ,,Ik ga natuurlijk weg aan het einde van het seizoen, maar ik kan gelukkig gewoon blijven bij het bedrijf. Dus voor mij verandert er niet zoveel in het dagelijkse leven. Ik kijk ook sportief terug op een mooie tijd. Ik heb twee seizoenen voor Spakenburg gespeeld, waarvan vooral het eerste jaar top was.”

Marbella

Hoewel Menting door blessureleed een valse start kende, voetbalde hij zich dat jaar in de basis en werd hij uiteindelijk kampioen van de Derde Divisie. Dit seizoen verloopt minder voorspoedig voor de middenvelder. ,,Ik heb niet heel veel gespeeld, dus voor mezelf is dit wel een minder seizoen. Maar ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij Spakenburg. En nog steeds. Het is een warme club, waar het altijd gezellig is. We hebben bovendien een leuke spelersgroep en supporters die onwijs meeleven. Het is echt één van de grootste amateurclubs van Nederland.”

Net na de winterstop hoorde Menting op trainingskamp in Marbella echter dat hij volgend seizoen niet meer nodig is. ,,Er was al een aantal jongens vastgelegd met Terschegget en Tavares. Ik speelde bovendien minder dan andere jongens die er nu ook al spelen. De club was wel tevreden hoe ik me opstelde en hoe ik mijn taken uitvoerde, maar de club moest keuzes maken. Ze kozen ervoor om door te gaan met andere jongens. Desondanks kwam het gesprek wel enigszins als een verrassing, want ik had net voor de winterstop een basisplaats veroverd.”

Chaos

Het duurde even vooraleer de belangstelling voor de ex-speler van De Graafschap en Willem II op gang kwam. ,,Nadat ik hoorde dat ik weg moest, heb ik niet direct de media opgezocht. Het kwam pas echt op gang toen ik een bericht liet plaatsen. Vervolgens kreeg ik ook de nodige belletjes van clubs uit de Tweede Divisie, maar ik koos voor de ambitieuze plannen van de hoofdklasser DFS uit Opheusden.”

Alleen bij DFS regeert op dit moment de chaos. Bestuur en stichting, die de contracten van de spelers regelt, liggen met elkaar overhoop en de spelers weigerden onlangs zelfs te voetballen. ,,Ze zijn ermee bezig, maar voorlopig weet ik niet waar mijn toekomst ligt. Ik probeer eruit te komen, want er werden mooie plannen voorgelegd. Het is een ambitieuze Hoofdklasser en ze hebben me aangegeven dat ze zo snel mogelijk naar de Tweede Divisie willen. Voor mijn type voetballer is het ook goed om bovenin mee te draaien en in een ploeg te spelen die de bal heeft. Ze verwachten dat ik belangrijk voor ze ga zijn en zien een spelverdeler op het middenveld in me.”

Tekst: Tim Beck

Op de foto is Tom Menting (rechts) in duel met Richonell Margaret van Jong Vitesse.