Nieuws

Ton Cornelissen keert terug in de Tweede Divisie

Ton Cornelissen (56) keert terig in de Tweede Divisie. Komend seizoen is hij de assistent van hoofdtrainer Berry Smit bij IJsselmeervogels, nadat beide partijen een contract voor één seizoen hebben getekend.

De oefenmeester volgt Rick Testa la Muta op, met wie de kampioenskandidaat het contract niet heeft verlengd. Cornelissen komt over van TSC uit Oosterhout, waar hij sinds de zomer als hoofdtrainer actief was. Daarvoor werkte hij zes jaar als assistent-trainer bij Kozakken Boys.

De voormalige jeugdinternational en spits van onder meer NAC, RKC Waalwijk, De Graafschap, PAOK Saloniki en Sparta Rotterdam, is sinds 2017 scout voor RKC. Verder vervulde hij de afgelopen tijd diverse andere functies bij die club. Zo was hij in het verleden onder meer specialistentrainer bij het eerste elftal en assistent bij de beloften. Daarvoor had hij van 2014 tot en met 2016 een soortgelijke functie bij NAC Breda.

Van medio 2013 tot juli 2019 combineerde Cornelissen zijn baan met een functie als assistent-trainer bij Kozakken Boys (zie de foto). Met die vereniging werd hij in 2015 kampioen van de Topklasse zaterdag, waarna de formatie uit Werkendam in de jaren daarop in de Tweede Divisie tweede werd achter respectievelijk Jong AZ (’16/’17) en VV Katwijk (’17/’18). Bij Kozakken Boys werkte hij onder meer samen met Gwaeron Stout, Ahmed el Azzouti en Sanny Monteiro, die nu op De Westmaat spelen. Met de twee laatstgenoemden wordt hij komend seizoen dus herenigd.

André van Diermen, de voorzitter van de technische commissie, toonde zich tevreden met de komst van Cornelissen: ,,Ton was onze eerste kandidaat om Rick op te volgen als assistent-trainer. Hij is iemand die snel verbindt met de spelersgroep en tactisch sterk is. Bovendien beschikt hij door zijn dagelijkse werk als scout over een gigantisch netwerk. We hebben, in zijn tijd bij Kozakken Boys, al eens aan hem getrokken, maar toen koos hij ervoor de club trouw te blijven. We zijn dan ook blij dat het dit keer wel tot een samenwerking komt.”