Nieuws

Topscorer Powel verlaat Kozakken Boys

Afgelopen weekend tekende hij nog voor zijn tiende treffer namens Kozakken Boys, maar nu besluit Berry Powel zijn club, in ieder geval voorlopig, vaarwel te zeggen. De spits, van wie het contract komende zomer afloopt, maakt het seizoen op huurbasis af bij derdedivisionist IJsselmeervogels. Daarmee verliest de Tweede Divisie een van haar smaakmakers.

De 36-jarige routinier was bezig aan zijn derde seizoen bij De Boys, waar hij in totaal in 53 competitiewedstrijden 33 keer het net vond. Daarmee had hij een groot aandeel in het kampioenschap in 2015 en de promotie naar de Tweede Divisie in 2016. Dit seizoen maakten zijn tien goals in vijftien duels hem gedeeld topscorer van de Tweede Divisie. Ook afgelopen weekend was hij in de wedstrijd tegen VV Katwijk (4-0) belangrijk voor zijn ploeg met de openingstreffer en een prachtige pass die tot de 2-0 leidde.

IJsselmeervogels is volop in de race om het kampioenschap in de Derde Divisie. De club uit Spakenburg staat op plek twee, met een puntje achterstand op koploper FC Lisse.