Nieuws

‘Tot mijn eigen verbazing deden ze gelijk een contractvoorstel’

Vlak voor de start van de voorbereiding zit VVSB ineens zonder trainer. FC Eindhoven kaapte Wilfred van Leeuwen weg bij de club uit Noordwijkerhout.

Van Leeuwen kende voer succesvolle jaren bij VVSB, dat onder zijn leiding promoveerde naar de nieuwe Tweede Divisie. Tevens kreeg de club landelijke bekendheid door de halve finale te halen in het toernooi om de KNVB Beker. En alle successen droegen tevens bij aan een financieel gezonde vereniging.

‘Ik had het uitstekend naar mijn zin bij VVSB en om überhaupt van club te wisselen ben ik alleen gevoelig voor een club met een plan. In eerste instantie ben ik dus gaan praten om te luisteren naar hun verhaal, maar tot mijn eigen verbazing deden ze gelijk een contractvoorstel’, verklaart hij via de clubkanalen zijn overstap naar FC Eindhoven.

Bijzonder bij zijn aanstelling was dat supporters van FC Eindhoven mee konden beslissen over de nieuwe trainer. Unaniem werd door een select groepje fans gekozen voor de 44-jarige Van Leeuwen, die onder meer als assistent bij ADO Den Haag al even aan het profvoetbal rook. ‘Conclusie was om dit avontuur aan te gaan en te kijken waar mijn plafond als trainer ligt.’

Als het VVSB niet lukt om voor de eerstvolgende training een opvolger te vinden, dan worden de assistenten Jack Honsbeek en Werner Kooistra tijdelijk naar voren geschoven.