Nieuws

Trainer en twee spelers verlaten VV Katwijk

VV Katwijk heeft op één dag het vertrek van zowel hoofdtrainer Jan Zoutman als de spelers Mike van den Ban en Guus van Weerdenburg bekend gemaakt. Het contract met de oefenmeester wordt niet verlengd, Van Weerdenburg gaat naar AFC, terwijl de voetbaltoekomst van zijn ploeggenoot Mike van den Ban nog onbekend is.

De clubleiding heeft de trainer laten weten dat na twee seizoenen het contract niet wordt verlengd. Jan Zoutman (foto) tekende in oktober 2018 een contract voor de rest van het seizoen. Hij volgde Jack van den Berg op die tussentijds vertrok. In februari 2019 verlengden beide partijen het contract tot de zomer van 2020. Nadat VV Katwijk in de winterstop op de tweede plek stond, werd het seizoen 2018/2019 mede door veel blessures afgesloten met een vijfde plek.

De vijftigjarige oefenmeester was daarvoor onder meer actief bij HFC Haarlem en Jong Twente en zeer succesvol bij de amateurs van Argon, Quick Boys en IJsselmeervogels. Dit seizoen is de insteek om mee te doen voor de titel. De ploeg bezet op dit moment de vijfde plaats met vier punten achterstand op koploper IJsselmeervogels. Technisch directeur Cees Bruinink reageerde namens de club. ,,Wij zijn Jan Zoutman zeer erkentelijk voor zijn vakmanschap en geleverde werk. Wij hopen dat de sympathieke Velserbroeker de club met een mooie klassering in stijl aan het einde van het seizoen kan verlaten.”

Daarentegen is bij Mike van den Ban en Guus van Weerdenburg het initiatief van de spelers uitgegaan dat zij Katwijk na vier seizoenen te gaan verlaten. Beiden zijn sinds 2016 actief op sportpark De Krom. Van Weerdenburg kwam destijds van FC Dordrecht en Van den Ban verruilde Koninklijke HFC voor het oranje. Sindsdien maakten zij onder meer het kampioenschap in 2018 mee.

Guus van Weerdenburg kiest ervoor om te verhuizen naar AFC, aangezien de verdediger op een minuut of vijf van sportpark Goed Genoeg woont. Momenteel is nog niet duidelijk waar de toekomst van Mike van den Ban ligt. De huidige clubtopscorer van VV Katwijk is weer in vorm, na een afgescheurde kruisband.