Nieuws

Transfer als beloning voor Huib Oversloot

Nog geen zes maanden, nadat hij startte bij VV Noordwijk, heeft Huib Oversloot al een transfer afgedwongen. Hij maakt komende zomer binnen de Tweede Divisie de overstap naar IJsselmeervogels. De vleugelverdediger tekende een contract voor een jaar tot de zomer van 2021, met een optie voor nog een seizoen.

De 21-jarige verdediger is natuurlijk opgetogen. ,,Ik zie IJsselmeervogels als een ploeg die behoort tot de Top Drie van de amateurclubs van Nederland. Na de getoonde interesse zijn we in gesprek geraakt en werd mij al snel duidelijk dat de club mij graag wilde contracteren.” Daarmee krijgt hij een beloning voor een uitstekende start in de Tweede Divisie in de vorm van een trainsfer. Het talent is immers pas bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark Duinwetering. Hij begon zijn voetballoopbaan bij het Oegstgeestse UDO en belandde via UVS uit Leiden in de jeugdopleidingen van eerst ADO Den Haag en daarna FC Twente. De rechtsback, die ook op links en in het centrum kan spelen, kwam vervolgens terecht bij ARC uit Alphen aan den Rijn.

Bij ARC groeide de verdediger al snel uit tot uitblinker, wat leidde tot belangstelling van onder meer Noordwijk. Oversloot besloot echter pas na een tweede seizoen bij ARC over te stappen. Bij Noordwijk speelde hij op twee duels na tot nu toe alle competitiewedstrijden de volle negentig minuten.

De technische commissie van IJsselmeervogels toonde zich bij monde van André van Diermen verguld met het vastleggen van de in Utrecht studerende Oversloot. ,,Huib is een talentvolle vleugelverdediger met veel aanvallende intenties, maar ook een speler die over voldoende verdedigende kwaliteiten beschikt. Bij Noordwijk laat hij het dit seizoen zien in de Tweede Divisie. Met zijn relatief jonge leeftijd, zijn huidige kwaliteiten en zijn groeipotentieel is dit iemand die we graag aan ons wilden binden.”

Oversloot is na Björn van Gorkom en Steff van Rooijen (beiden afkomstig van USV Hercules) de derde nieuweling voor volgend seizoen.

Op de foto is Huib Oversloot (rechts) namens VV Noordwijk in duel met Joel Beukhof van SV TEC.