Nieuws

De Treffers heeft alles nog in eigen hand in de degradatiestrijd

Met nog vier speelronden te gaan is er ook onderin nog bijna niets beslist. Op degradant Achilles na moeten er nog zes ploegen vrezen voor directe degradatie of nacompetitie.

FC Lisse (30-37)
IJsselmeervogels (uit), FC Lienden (thuis), HHC Hardenberg (uit), Jong Sparta (thuis)

Na twee opeenvolgende zeges heeft FC Lisse van de ploegen onderin de beste papieren om zich te handhaven in de Tweede Divisie. Met FC Lienden treft het nog een directe concurrent, maar wel op eigen veld. De overige drie tegenstanders spelen nergens meer om.

FC Lienden (30-35)
Kozakken Boys (thuis), FC Lisse (uit), BVV Barendrecht (thuis), Achilles ’29 (uit)

FC Lienden won slechts één van zijn laatste elf duels en moet zich flink zorgen gaan maken. Het zal belangrijk worden hoe de ploeg van interim-trainer Jan Veldhuizen de komende twee weken doorkomt, al staat de Betuwse club nu nog wel op een veilige klassering.

AFC (30-35)
BVV Barendrecht (thuis), Achilles ’29 (uit), Kozakken Boys (thuis), Excelsior Maassluis (uit)

Als Katwijk het kampioenschap vroegtijdig beslist, dan treft AFC mogelijk zelfs alleen nog maar ploegen die enkel om de eer spelen. Dat wil overigens niets zeggen, want de Amsterdammers hebben vaak aan zichzelf de moeilijkste tegenstander.

De Treffers (30-34, nacompetitie)
TEC (thuis), GVVV (uit), Excelsior Maassluis (thuis), De Dijk (uit)

Omdat FC Lisse en FC Lienden elkaar nog ontmoeten, heeft De Treffers alles nog steeds in eigen hand. De eerstvolgende wedstrijd tegen directe concurrent TEC lijkt in dit rijtje van vier meteen de zwaarste, tenzij De Dijk op de laatste speelronde nog ergens om speelt.

TEC (30-31, nacompetitie)
De Treffers (uit), Katwijk (thuis), VVSB (uit), HHC Hardenberg (thuis)

Om de nacompetitie te ontlopen moet TEC om te beginnen zondag afrekenen met De Treffers en hopen dat de ploegen net boven de streep flink punten morsen. Het kan theoretisch nog wel, maar met pittige wedstrijden vooral de komende twee weken wordt het een loodzware klus voor de club uit Tiel.

De Dijk (30-27, degradatie)
Katwijk (uit), VVSB (thuis), Jong Sparta (uit), De Treffers (thuis)

Voor De Dijk ziet het er ondanks de fraaie zege op FC Lienden erg beroerd uit, alleen een stunt op bezoek bij koploper Katwijk aanstaande zaterdag maakt van een ontsnapping via de nacompetitie eigenlijk nog tot een reëel scenario.