Nieuws

Twee routiniers verlengen hun verblijf bij VV Katwijk

De routiniers Michiel van Dam en Bennie van Noord hebben besloten om hun contracten bij VV Katwijk te verlengen. Het betekent dat de eerstgenoemde in de zomer zijn elfde seizoen ingaat en Van Noord zijn vijfde.

De multifunctionele verdediger Michiel van Dam (foto) kan met recht ‘Mister Katwijk’ worden genoemd. De 30-jarige hoopt zaterdag tegen Rijnsburgse Boys zijn 237e competitiewedstrijd in het eerste elftal van de club te spelen, nadat hij in 2009 overkwam van de profs van Telstar. Bij VV Katwijk werd hij al snel een clubjongen die van de huidige selectie het langste actief is in de hoofdmacht. Zo maakte de routinier de promotie naar de Topklasse en de Tweede Divisie mee. Ook werd hij met de club kampioen in de Hoofdklasse, in de Topklasse en vorig seizoen van de Tweede Divisie. In 2013 won hij na het kampioenschap van de Topklasse ook het algeheel landskampioenschap bij de amateurs tegen Achilles’29 en later in het jaar de Super Cup door De Treffers te verslaan.

Ook de andere routinier van de selectie, Bennie van Noord, heeft zijn contract verlengd. De onlangs 33 jaar geworden multifunctionele verdediger kan op vele verschillende posities uit de voeten, maar kampt dit seizoen met een hardnekkige liesblessure. Hierdoor viel hij dit seizoen pas drie keer in. Het ziet er overigens naar uit dat hij tegen Rijnsburgse Boys zijn rentree op het veld kan maken. Eerder kwam hij uit voor IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys, nadat hij begon in de jeugdopleiding van Ajax en AZ.