Nieuws

Twee verlengingen bij Rijnsburgse Boys

Carlos Opoku (33) en Bart Duiker (19) hebben hun contract bij Rijnsburgse Boys met een jaar verlengd. De eerstgenoemde begint in juli aan zijn vierde seizoen op sportpark Middelmors. Duiker heeft er bij de start van 2020/’21 drieënhalf jaar opzitten bij de A-selectie.

Carlos Opoku (foto) kwam medio 2017 van Koninklijke HFC, waar hij negen seizoenen onder contract had gestaan, naar de Bollenstreek. De centrale verdediger, die dankzij zijn inzet en lengte (1,96 meter) ook op het middenveld en als pinchhitter uit de voeten kan, vervulde die laatstgenoemde rol dit seizoen nog met verve in de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam, toen hij in de slotfase de 1-1 binnenkopte. In de wedstrijd tegen AFC (2-0 winst) viel hij juist weer op als bewaker van Raily Ignacio. Door blessureleed (momenteel een breukje in een kuitbeen) kwam de routinier dit seizoen verder nog weinig aan spelen toe.

Bart Duiker werd in de winterstop van 2017/’18 tussentijds toegevoegd aan de A-selectie. Snel daarna tekende de middenvelder een tweejarig contract, dat deze week met een seizoen is verlengd tot medio 2021. Het talent begon zijn loopbaan in de jeugd van Rijnsburgse Boys, maar als tweedejaars E-junior verhuisde hij naar ADO Den Haag, waar hij in de D1 en de C1 speelde. Dat werd gevolgd door een periode van twee jaar in de B1 van Alphense Boys. Als A-junior keerde Duiker terug op Sportpark Middelmors, waar hij tot nu toe vooral in het tweede elftal en in het O23-team speelde.