Nieuws

Tweede Divisie Scout: Cendrino Misidjan

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Cendrino Misidjan van SV Spakenburg centraal.

Een slimme club uit de Tweede Divisie met goed beleid is op de toekomst voorbereid. Afgelopen zomer bleek dat Spakenburg goed voorbereid wilde terugkeren op dit niveau, want liefst drie ervaren krachten kwamen over van De Treffers: Cedric Badjeck, Nick de Bondt en Cendrino Misidjan (foto) maakten allen de overstap van Groesbeek naar het vissersdorp. Vooral met de laatstgenoemde lijkt Spakenburg een bijzonder goede slag te hebben geslagen. De verdediger was al goed voor 106 duels in de Nederlandse Eerste Divisie en maakte ook uitstapjes naar de competities van Cyprus en Bulgarije. Ervaring genoeg, maar versleten is de verdediger allerminst.

In de beladen derby tegen IJsselmeervogels van zaterdag bleek hoe belangrijk Cendrino Misidjan nu al is. Hij brak de ban door de openingstreffer te maken en blonk daarna vooral defensief uit. Niemand bij Spakenburg noteerde meer uitverdedigende acties (4), terwijl ook niemand vaker de bal veroverde dan Misidjan (5). Verder was hij de speler met de meeste balcontacten van alle spelers op het veld: 56 keer ging het balbezit via de verdediger van de Blauwen. Kortom: Misidjan ging voorop in de strijd tijdens de derby.

Toch is het niet allemaal hosanna: Misidjan verloor tegen IJsselmeervogels ook liefst 22 keer de bal, meer dan iedere andere speler op het veld. Zijn passnauwkeurigheid van 62 procent is daarnaast ook niet om over naar huis te schrijven. Verdedigend lijkt de stopper dus zijn mannetje te staan, maar in de voortzetting van het spel is nog winst te behalen.