Nieuws Interviews Videos

Tweede Divisie Scout: Daan Blij (Excelsior Maassluis)

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Daan Blij van Excelsior Maassluis centraal.

De topscorerslijst van de Tweede Divisie wordt ook in 2018/19 aangevoerd door de gerenommeerde namen: Marciano Mengerink (6 goals), Raily Ignacio (5) en Danny van den Meiracker (4) zijn in de top van het klassement te vinden. In het kielzog van Van den Meiracker volgt een vijftal dat ook vier keer scoorde. Onder hen vier spitsen en de aanvallende middenvelder van Excelsior Maassluis: Daan Blij.

Daan Blij, die op 18-jarige leeftijd debuteerde in de Eerste Divisie bij Excelsior Rotterdam, zei het profvoetbal in 2014 vaarwel. Met 59 duels op het tweede niveau van Nederland achter zijn naam, waarin hij zeven keer trefzeker was, is de op 25 september 25 jaar geworden Daan Blij inmiddels een belangrijke kracht in de selectie van trainer Dogan Corneille. En die status onderstreepte hij afgelopen zaterdagmiddag nog maar eens op Sportpark Dijkpolder. Binnen veertig minuten zette hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong, waarbij een eervolle vermelding voor de niet zelfzuchtige Maroune Afaker en Kevin Dercks niet mag ontbreken.

Liet Blij zich buiten zijn doelpunten nog meer gelden? Jazeker. Hij was aanvallend gezien verreweg de meest actieve speler op het veld. Hij kwam tot zeven doelpogingen, waarvan er vier tussen de palen gingen. Dat is exact evenveel als BVV Barendrecht, de nummer 4 van vorig seizoen, in de gehele wedstrijd produceerde. Van alle Excelsior Maassluis-spelers verzond hij de meeste passes (40), waarvan driekwart op de helft van de tegenstander. Hij creerde hiermee twee kansen voor medespelers, maar liefst veertien passes kwamen niet aan bij een medespeler. Alleen Danny Monster (Barendrecht) zag in dat duel meer passes mislukken (16), maar hij verzond ook bijna het dubbele aantal passes van Blij (77 in totaal). Qua nauwkeurigheid valt er voor de nummer 10 van Excelsior Maassluis nog wat winst te boeken. Maar zo lang Blij blijft scoren, zal trainer Corneille… Tsja… Blij zijn….