Nieuws

Tweede Divisie Scout: Donny Navajas Sanchez

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Donny Navajas Sanchez van BVV Barendrecht centraal.

BVV Barendrecht gaat in Donny Navajas Sanchez een gedeelte van het vaste meubilair in ieder geval tijdelijk verliezen. De middenvelder is immers samen met Yorik van Deelen, Danny Monster en Bas Mourits de enige speler die in elk van de drie seizoenen dat de nieuwe Tweede Divisie oud is minstens tien competitieduels speelde voor de BVV. In totaal kwam hij sinds 2016/17 in 63 competitieduels van Barendrecht in actie, slechts zes spelers speelden er meer in die periode.

En dat ze hem op Sportpark de Bongerd gaan missen, lijkt wel duidelijk. De 26-jarige maakte immers zes van de veertien competitietreffers van Barendrecht dit seizoen, waaronder vijf van de laatste zeven. Hij is zelfs, terwijl we pas elf speelronden onderweg zijn, nu al bezig aan zijn meest productieve seizoen in de Tweede Divisie. In 2016/17 maakte hij twee goals, in de vorige jaargang was hij vijf keer trefzeker. En in zijn doelpunten is een patroon te ontdekken. Hij maakte liefst twaalf van zijn dertien goals in thuiswedstrijden, waaronder al zijn zes treffers van dit seizoen. Zijn aantal van zes thuisdoelpunten kan alleen gevenaard worden door Khalid Tadmine (7) en Raily Ignacio (ook 6), maar zijn 12 Tweede Divisie-doelpunten op De Bongerd doet niemand hem na.

Zaterdag gaat Barendrecht, zonder Navajas Sanchez dus, op bezoek bij Kozakken Boys. Een doelpunt had van hem niet verwacht kunnen worden gezien zijn staat van dienst in uitduels. En op een resultaat mag BVV Barendrecht wel hopen, want geen Tweede Divisie-ploeg pakte dit seizoen minder punten in thuisduels dan de ploeg uit Werkendam (1, gelijk met VVSB).