Nieuws

Tweede Divisie Scout: Gebroeders Teijsse

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staan de Gebroeders Teijsse van AFC centraal.

Het was even wachten, maar afgelopen zaterdag was daar de eerste assist van de ene broer Teijsse op de ander. AFC-GVVV was geen kwartier oud toen Kenny de bal ophaalde. Vanaf eigen helft volgde een fenomenale trap achter de laatste linie van de ploeg uit Veenendaal, waar Yordi met een subtiele voetbeweging keeper Johan Jansen verschalkte. Hoewel de broers voor afgelopen zaterdag al goed waren voor een flink aantal doelpunten, bereidden ze nog geen treffer voor elkaar voor. Wie weet is deze assist de opmaat tot meer.

Want dat er scorend vermogen in de 26-jarige tweeling zit, is duidelijk. AFC heeft met Raily Ignacio natuurlijk de topscorer van de competitie in de gelederen (9), maar Yordi Teijsse maakte zaterdagmiddag zijn vierde en vijfde competitietreffer van het seizoen, terwijl Kenny Teijsse vlak na de 1-0 zijn zevende competitiedoelpunt voor AFC liet aantekenen. De tandem is met name laatste vijf speelronden niet te stoppen. AFC scoorde hierin achttien keer, liefst tien van deze goals kwamen van de gebroeders. Daarmee zijn zij samen Topscorer van de Tweede Divisie.

Opvallend is dat de verdedigende Kenny op meer competitietreffers staat (7) dan de aanvallende Yordi (5). Controleur Kenny is vaak gevaarlijk bij voorzetten en spelhervattingen, en scoorde dit seizoen al vier keer met zijn hoofd (gedeeld het meest met Ignacio). Ook van buiten het strafschopgebied scoorde hij al twee keer. Schaduwspits Yordi, die het seizoen met rugnummer 19 begon maar inmiddels nummer 10 draagt, stond voor de laatste speelronde pas op drie doelpunten uit negen wedstrijden. Met twee goals tegen GVVV in zijn zak reist hij, uiteraard samen met zijn broer en heel AFC, zaterdag af naar Rijnsburg.

 

Schrijf je in voor de Tweede Divisie Voor- en Nabeschouwing!

Mis nooit meer een wedstrijd en blijf up-to-date van al het belangrijke nieuws. Ontvang vrijdag de voorbeschouwing en maandag de nabeschouwing.

Als kers op de taart ontvang je meteen de laatste nabeschouwing!


Ik ga akkoord met de Privacyverklaring