Nieuws

Tweede Divisie Scout: Jol Tillema

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Jol Tillema van Rijnsburgse Boys centraal.

Hoewel de topper tegen VV Katwijk van afgelopen zaterdag verloren ging, liet Rijnsburgse Boys zien over een goed elftal met een aantal uitstekende spelers te beschikken. Bij de uitblinkers hoorde, zoals wel vaker, middenvelder Jol Tillema. De geboren Hagenaar die tot vier Eredivisieduels voor ADO Den Haag kwam, is sinds vorig seizoen n van de meest opvallende spelers in de Tweede Divisie. Liefst twintig doelpunten maakte hij sinds de zomer van 2017 slechts zes spelers deden dit beter. Bijzonder is wel dat Tillema de enige middenvelder is in dit gezelschap en dat geen van zijn ploeggenoten dit aantal heeft weten te halen. In alle grote competities in Europa is slechts n middenvelder vergelijkbaar met hem door sinds juli 2017 twintig keer te scoren: Nabil Fekir, de Franse international van Olympique Lyon.

Ook afgelopen zaterdag tegen Katwijk liet Tillema weer van zich spreken. Hoewel hij op papier als rechtshalf was opgesteld, was hij overal op het veld te vinden. Vanuit die vrije rol bleek hij offensief de meest productieve speler op het veld. Drie schoten en liefst vijf gecreerde kansen noteerde Tillema, bij elkaar een betrokkenheid bij acht schoten. Verder was hij tegen Katwijk ook de speler met de meeste passes op de helft van de tegenstander (27), won hij al zijn duels (4/4) en werd hij door zijn tegenstanders drie keer met een overtreding afgestopt. Duidelijk mag zijn dat Katwijk de handen vol had.

Aanstaande zaterdag staat voor De Uien een wedstrijd tegen BVV Barendrecht op het programma. Het is een wedstrijd waaraan Jol Tillema warme herinneringen zal koesteren; hij maakte tegen Barendrecht zijn debuut in de Tweede Divisie en luisterde dat direct op met een doelpunt.

Op de foto schudt Jol Tillema zijn tegenstander Mitschell Theuns van VVSB af.