Nieuws

Tweede Divisie Scout: Mike van de Laar

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Mike van de Laar van IJsselmeervogels centraal.

Zaterdagmiddag verliet Mike van de Laar na het laatste fluitsignaal met zijn ploeg gedesillusioneerd het veld. Hij had niet kunnen voorkomen dat IJsselmeervogels de grootste competitienederlaag uit 2018 leed: HHC Hardenberg was met 3-0 te sterk. Toch was de middenvelder, veelal van de rechterflank opererend, weer degene die vier kansen had gecreerd: meer dan iedere andere speler op het veld. Het was deze keer onvoldoende voor een individuele assist of een punt voor zijn ploeg.

Toch is dat waarmee Van de Laar zich dit seizoen onderscheidt. Al weken neemt hij de bovenste plek in van het assistklassement. De teller staat inmiddels op negen, minstens drie meer dan iedere andere speler in de Tweede Divisie van 2018/19. IJsselmeervogels lijkt zelfs grotendeels afhankelijk te zijn geworden van de productie van de middenvelder, want hij was direct betrokken bij zes van de laatste zeven doelpunten die de ploeg van trainer Ted Verdonkschot maakte (1 doelpunt, 5 assists). Met zijn totale productie, drie treffers en negen voorbereidingen, pakte Van de Laar al acht punten voor zijn ploeg!

Van de Laar, die al sinds 2006 voor de Rooien uitkomt, is met name sinds april op schot. Om precies te zijn: sinds 14 april (het duel met TEC) waarin hij twee keer trefzeker was, was hij bij twintig doelpunten direct betrokken (8 goals, 12 assists). Alleen Rob van der Leij (24) en Raily Ignacio (23) doen dat beter, van alle middenvelders komen Ayoub Boukhari (14) en Joey Jongman (11) het dichtst in de buurt.