Nieuws

Tweede Divisie Scout: Rob van der Leij

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Rob van der Leij van HHC Hardenberg centraal.

Een spits wordt uiteindelijk altijd afgerekend op doelpunten. En in 2018 kan Rob van der Leij wat dat betreft prima statistieken overleggen. Negentien treffers maakte hij in het huidige kalenderjaar. Alleen de gewezen topspitsen Ahmed El Azzouti, Halil Dervisoglu, Raily Ignacio (allemaal 24) en Marciano Mengerink (20) maakten in 2018 meer doelpunten in de Tweede Divisie. Toch laat Van der Leij zien niet alleen van goals te leven. Behalve zijn doelpuntenproductie bereidde hij in 2018 al liefst dertien treffers van HHC voor met een assist. En dat is meer dan iedere andere speler in de competitie.

Met negentien goals en dertien assists was Van der Leij dus direct betrokken bij 32 competitietreffers van HHC in 2018. Met dat aantal mag hij zich de meest waardevolle speler van de Tweede Divisie in dit kalenderjaar noemen met n punt meer dan Halil Dervisoglu en Raily Ignacio.

Van der Leij kwam zelf in alle 31 competitieduels van de club uit Hardenberg in 2018 in actie en miste slechts 38 van de mogelijke 2790 speelminuten. Gemiddeld heeft hij dus minder dan een wedstrijd nodig om een goal te maken of voor te bereiden. En al bijna twee jaar, sinds 17 december 2016, miste Van der Leij geen competitiewedstrijd meer van de Oranjehemden. Zeven keer was hij niet van de partij, tussen half oktober en half december 2016. En dat was te merken. HHC scoorde in die duels gemiddeld 1,1 keer, tegenover een gemiddelde van 1,8 treffers per duel waarin Van der Leij wel op het wedstrijdformulier stond. Een verschil van bijna veertig procent.

De club uit Hardenberg heeft hem op basis van het verleden dit weekeinde hard nodig, want IJsselmeervogels komt op bezoek. Twee keer eerder kruisten HHC en IJsselmeervogels de degens in de Tweede Divisie en beide malen scoorde HHC niet.

Lees ook:

Stan Teuben leidt de livewedstrijd tussen HHC en IJsselmeervogels

Kan HHC het record van IJsselmeervogels voorkomen?

Tweede Divisie Scout: Donny Navajas Sanchez