Nieuws

Tweede Divisie Scout: Robbert Susan

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Robbert Susan van VV Katwijk centraal.

Aanvoerder Robbert Susan kreeg afgelopen weekeinde de rode kaart en mist daardoor de topper tegen AFC. Dat mag met recht een fors verlies worden genoemd voor Katwijk. Dit seizoen miste de middenvelder eerder vier wedstrijden en daarin verloor Katwijk n keer en speelde ze n maal gelijk. Die leverden dus maar twee zeges op. In de elf wedstrijden dat de middenvelder wel in actie kwam in de Tweede Divisie werd ook slechts n keer verloren met liefst zeven keer winst en drie puntendelingen.

Maar ook als hij speelt, wijzen de statistieken uit hoe belangrijk Robbert Susan is voor VV Katwijk. Hij keek in de laatste drie seizoenen slechts zeven wedstrijden keer toe en staat nu dus op 76 gespeelde duels. Daarin kwam Susan tot liefst 27 doelpunten en tien assists. Geen middenvelder maakte in de laatste drie seizoenen meer goals in de Tweede Divisie dan de 31-jarige. In deze ranglijst blijft de aanvoerder van Katwijk Joey Jongman, Wimilio Vink en Jol Tillema ruim voor.

Voorts maakte Susan dertien van zijn goals uit een strafschop, daarmee benutte hij in de laatste drie seizoenen minimaal drie penaltys meer dan iedere andere speler. Alleen Tim Eekman, Carlos Opoku, Rob van der Leij en Danny van den Meiracker komen in dit opzicht enigszins in de buurt. Van zijn overige veertien doelpunten maakte Susan er weer zeven met zijn hoofd. Slechts drie spelers maakten de laatste drie seizoenen in de Tweede divisie meer kopgoals: Danny van den Meiracker, Raily Ignacio en Pim Balkestein.

De wedstrijd tegen AFC was voor Katwijk al een zware klus, zonder zijn aanvoerder wordt het een loodzware opgave.

Lees ook:

Steven Sanchez Angulo verlengt bij VV Katwijk

Tesselaar en De Vries zijn de nummers negen en tien