Nieuws

Tweede Divisie Scout: Wessel Boer

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Wessel Boer van Koninklijke HFC centraal.

Bij Koninklijke HFC is Wessel Boer tegenwoordig één van de eerste spelers die door trainer Gertjan Tamerus op het wedstrijdformulier wordt gezet. De middenvelder was direct betrokken bij zeven van de dertien competitiedoelpunten die HFC sinds november maakte (5 treffers, 2 assists) en is nog maar één doelpunt verwijderd van clubtopscorer Khalid Tadmine (7 om 8). Opvallend is dat Boer pas 22 jaar oud is, maar wel al 68 duels in de Tweede Divisie voor de Koninklijke speelde. Hij scoorde in deze wedstrijden vijftien keer en gaf vier assists. Zeven goals daarvan maakte hij in de huidige jaargang, waarmee Boer samen met Gianni Dos Santos (Jong Sparta Rotterdam) de topscorerslijst voor spelers onder de 23 jaar in de Tweede Divisie aanvoert. Hij houdt een flinke colonne aan spelers van Jong Sparta, waaronder Halil Dervisoglu achter zich.

Afgelopen speelronde boekte HFC, mede door een zeer aanwezige Wessel Boer, een knappe uitzege op titelhouder VV Katwijk (0-1). Boer vocht van alle spelers op het veld de meeste persoonlijke duels uit (16, waarvan 7 gewonnen) en verzond namens HFC de meeste passes in die wedstrijd (33). Aanvallend was er namens de Koninklijke geen speler die zich vaker inschakelde dan Boer, die met twee doelpogingen en twee gecreëerde kansen bij vier schoten van HFC direct betrokken was (Daniel van Son ook 4).

Aan zijn passnauwkeurigheid valt nog wel te werken. Hoewel Boer de meeste passes aan HFC kant verstuurde, was er op het veld geen speler die het hele duel uitspeelde met een lagere passnauwkeurigheid (46% – 15 van 33 passes aangekomen). Gezien zijn relatief jonge leeftijd lijkt er voor hem genoeg tijd zich daarin te verbeteren om eventueel nog een stap omhoog te kunnen maken.

Lees ook:

VV Katwijk-Koninklijke HFC: strijd tussen de beste defensies

Nieuwjaarswedstrijd van Koninklijke HFC eindigt in gelijkspel

Koninklijke HFC gebruikt winterstop voor contractverlengingen