Nieuws Videos

Tweede Divisie Voorbeschouwing: Jong Almere City FC – Katwijk

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Jong Almere City FC-VV Katwijk

Dennis Bergkamp is begonnen aan een hels karwei als veldtrainer van Jong Almere City. De ploeg dient in de resterende acht speelronden een achterstand van dertien punten op Jong Sparta Rotterdam goed te maken om degradatie naar de Derde Divisie af te wenden. Van de tien competitiewedstrijden in 2019 werd er echter slechts één gewonnen en één keer werd er gelijk gespeeld. Acht maal stond de ploeg na negentig minuten dus met lege handen. Toch is er een sprankje hoop voor de Flevolanders. Jong Sparta won immers slechts één van de laatste dertien duels. Mocht Dennis Bergkamp het team draaiende krijgen, kan een heuse klopjacht op de Rotterdammers worden ingezet.

Zo’n zelfde klopjacht lijkt Katwijk te zijn gestart op de nummers één en twee van de ranglijst: AFC en IJsselmeervogels. Het woord titelprolongatie wordt in de Katwijkse bestuurskamer nog niet hardop uitgesproken, maar gefluisterd toch zeker. Waar AFC en IJsselmeervogels eerder onaantastbaar leken, verloren beide ploegen twee keer in de laatste vier speelronden. Dat de Katwijkers inmiddels zes speelronden zonder nederlaag zijn (W3, G3) doet de titelkoorts alleen maar meer aanwakkeren. Net als afgelopen speelronde kan het sterke eindschot van Katwijk weleens van waarde worden. Waar Marciano Mengerink toen in de 85e minuut de zege veilig stelde, was dat niet de eerste keer dit seizoen. Alleen Rijnsburgse Boys (9) won meer punten door doelpunten gemaakt na de 80e minuut dan Katwijk (7). Een ploeg die in die fase juist veel punten verliest? Precies, de aanstaande tegenstander. Jong Almere verloor immers vijf punten in die fase.