Nieuws

Uiterloo duikt op als proefspeler bij De Dijk

Rafael Uiterloo blijft mogelijk in de Tweede Divisie actief. De spits had een aflopend contract met De Treffers en traint nu mee met De Dijk.

De Dijk kent veel onzekerheid in aanloop naar de tweede seizoenshelft. Mede door de bestuurlijke onrust heeft trainer Jochem Twisker een uitgedunde selectie, die afgelopen weekend inclusief proefspelers slechts uit vijftien man bestond. Mogelijk komen er nog wel wat jongens terug.

Een van die proefspelers is de 27-jarige Uiterloo, die voor de winterstop nog zeven partijen speelde met De Treffers. Saillant detail: als de ex-prof deze week in Amsterdam-Noord tekent, kan hij zondag mogelijk debuteren tegen zijn oude club.

De Dijk zag aanvaller Abderrahim Loukili tussentijds naar FC Lienden vertrekken en Jeroen Verhoeven besloot vanwege aanhoudend blessureleed definitief te stoppen. ‘We hebben nog even om ons te versterken’, zegt Twisker in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal. ‘Nu moeten we vooral zorgen dat we qua fitheid op niveau zijn.’

Deze week wordt er waarschijnlijk op bestuurlijk vlak meer bekend over de koers die de club gaat varen, wat volgens Twisker van groot belang is voor het voortbestaan van De Dijk als tweededivisionist. Twisker zelf vertrekt aan het eind van het seizoen overigens naar het Utrechtse Hercules.