Nieuws

Unicum in Tweede Divisie: HHC Hardenberg vanaf komend weekend volledig rookvrij

In navolging op enkele andere amateurverenigingen gaat ook HHC Hardenberg over op een volledig rookvrije omgeving. Met ingang van komend weekend is het strikt verboden om gedurende de hele week op of rondom de velden van de Tweede Divisie-formatie te roken. Clubvoorzitter Bert Beun ziet erop toe dat de naleving gecontroleerd wordt door de eigen leden, het zelf actief controleren is niet aan de orde.

Volledig in lijn met de campagne ‘Rookvrije Generatie’ die de KNVB twee jaar geleden voorschreef is er door de huidige nummer negen van de Tweede Divisie voor gekozen om met ingang van komend weekend rookvrij te zijn. Zaterdag zullen er thuis tegen hekkensluiter VVSB enkel voor ‘degenen die het echt niet kunnen laten’ twee rokersplaatsen aangewezen worden. Deze worden middels markeringen en plattegronden duidelijk zichtbaar gemaakt.

Dat HHC Hardenberg er zo’n vaart achter zet heeft alles te maken met de uitkomsten van een recent uitgestuurde poll. Daaruit werd duidelijk dat het ledenbestand massaal voor een rookvrij Sportpark Boshoek was.