Nieuws

Van den Berg realistisch: ‘Zijn niet in staat om FC Barcelona-voetbal te spelen’

De nipte thuisoverwinning van HHC Hardenberg op BVV Barendrecht doet de eindverantwoordelijke van de uitploeg veel. Jack van den Berg zag zaterdagmiddag op Sportpark de Boshoek hoe zijn ploeg zich tekort deed. Uiteindelijk werd het 2-1 voor het veerkrachtige Hardenberg. 

Volgens Van den Berg gaf zijn ploeg op cruciale momenten niet thuis. Na afloop van deze inhaalronde liet hij weten dat de huidige nummer 16 van de competitie in slagkracht tekort komt, iets waar niet direct iets aan gedaan kan worden. ,,Ik vind het wel zuur, vooral omdat we het goed gedaan hebben en relatief gezien weinig hebben weggegeven. Dat zij dan winnen met 2-1, wel met meer balbezit overigens, staat niet in lijn met het aantal kansen dat Hardenberg gecreëerd heeft. De eerste helft al helemaal niet. In de tweede helft maken zij twee doelpunten, waar wij zelf makkelijk iets aan konden doen om te verhinderen.”

Dat het de thuisploeg was die het vaakst aan zet kwam, dat had de trainer van Barendrecht zich van tevoren al ingeprent. Doelend op het strijdplan: de tegenstander aan de bal laten en van daaruit iets proberen te forceren. ,,Je ziet het aan de stand op de ranglijst. Wij hebben met Barendrecht geen ploeg die FC Barcelona-voetbal kan spelen. Toch hebben we ervoor gezorgd dat ze geen kansen kregen, dat maakt het dat we het toch goed hebben gedaan. Onze grootste fout is dat we ze de 2-1 laten maken. Daardoor krijg je dat zij de laatste tien minuten met z’n allen achter de bal gaan staan.”