Nieuws

Van den Meiracker minimaal tot 2022 bij IJsselmeervogels

Hoewel het seizoen pas vier speelronden oud is, heeft Danny van den Meiracker zijn contract bij IJsselmeervogels nu al tussentijds met twee jaar verlengd. De 30-jarige spits is daarmee tot de zomer van 2022 verbonden aan de club.

Van den Meiracker startte zijn voetbalcarrière bij SV Baarn. Via de jeugdopleiding van FC Utrecht keerde hij terug bij de club in zijn geboorteplaats waar hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. Via de Onder-19 van SV Spakenburg brak de aanvaller in 2009 vervolgens ook daar door in de hoofdmacht. In de zomer van 2012 waagde de topschutter de overstap naar NEC, dat destijds uitkwam in de Eredivisie. Ondanks een goede voorbereiding werd het verblijf in Nijmegen geen succes (slechts vijf invalbeurten) en stapte de spits over naar Oss. In twee seizoenen bij de Brabantse formatie scheurde Danny van den Meiracker (foto) net zo vaak zijn kruisbanden. Het betekende voor de spits dat zijn tweejarig verblijf daar eindigde met slechts tien duels in de Eerste Divisie.

Na zijn verblijf in Oss keerde de midvoor in 2015 terug bij SV Spakenburg. Onder Jochem Twisker groeide hij uit tot clubtopscorer met vijftien treffers. Een seizoen later werd hij als aanvoerder slachtoffer van een moeizame eerste seizoenshelft en uit de selectie gezet. FC Lienden sloeg toe en verleidde Van den Meiracker in de winter van 2017 tot een overstap naar de Betuwe. In anderhalf jaar FC Lienden kwam de spits in 45 wedstrijden tot liefst 34 doelpunten. Van den Meiracker ging in de zomer van 2018 over naar IJsselmeervogels. Tijdens zijn eerste seizoen was de aanvalsleider met twintig goals direct belangrijk voor ‘De Rooien’.

Ook in deze jaargang staat de spits uit Baarn weer boven in de topscorerslijst, met vier treffers in evenzoveel duels. Vandaar dat André van Diermen van de technische commissie van de club uit Spakenburg zich een tevreden man toonde: ,,Danny is al jaren één van de topspitsen van de Tweede Divisie. Ook dit seizoen laat hij zijn onschatbare waarde zien als fysiek sterke targetman, met kopkracht en een neus voor de goal. In combinatie met het dynamische spel van zijn twee ploeggenoten in de voorhoede is het dikwijls genieten. Bovendien past een speler uit de regio perfect in ons beleid om tot een herkenbaar elftal te komen. Om die reden wilden we snel met Danny aan tafel en aangezien hij het erg goed naar zijn zin heeft, kwamen we al snel tot overeenstemming.”