Nieuws

Van der Dussen van Scheveningen naar Den Haag

Nadat eerder zijn vertrek werd aangekondigd bij SVV Scheveningen, is nu bekend geworden dat Albert van der Dussen overstapt naar ADO Den Haag.

SVV Scheveningen maakte eind december bekend dat de wegen van de club en Albert van der Dussen zich per 1 juli scheiden. De trainer, die momenteel actief is als hoofd opleidingen op sportpark Houtrust, zei toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Voorzitter Ron Kleijn is de oefenmeester dankbaar, zo liet hij destijds weten. ,,De beoogde doelstellingen als het opzetten van Jong Scheveningen, het behalen van Lokale Certificering én het invullen van de vereiste bezetting van gediplomeerde jeugdtrainers zijn aan het eind van dit seizoen bereikt. Albert is een bouwer en geeft aan dat zijn taak bij SVV Scheveningen erop zit. Wij moeten dus op zoek naar een nieuwe Hoofd Opleidingen die op de ingezette weg van verder kan gaan.”

ADO Den Haag heeft nu bekend gemaakt dat de 55-jarige per 1 april Performance & Operational Director Youth wordt. Hij krijgt de opdracht om samen met de Hoofd Jeugdopleiding (Frans Danen) een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsslag die nagestreefd wordt op De Aftrap, de locatie van de jeugdopleiding van de eredivisionist.

Albert van der Dussen (foto) was eerder actief als hoofdtrainer in de Tweede Divisie bij BVV Barendrecht. Verder werkte hij onder meer binnen de jeugd van Ajax, als scout voor Fulham en voor verscheidene clubs uit de regio Haaglanden.