Nieuws

Van Leijenhorst verlengt bij IJsselmeervogels

De samenwerking tussen Marciano van Leijenhorst en IJsselmeervogels wordt met twee seizoenen verlengd. Het aflopende contract van de in Soest woonachtige centrumverdediger is tussentijds open gebroken.

Van Leijenhorst kwam in de zomer van 2016 over van USV Hercules naar de rode zijde van De Westmaat, waarna hij bij IJsselmeervogels vrijwel direct een vaste waarde werd in de defensie. De voormalige jeugdspeler van onder meer FC Utrecht en FC Groningen werd in zijn eerste seizoen kampioen met IJsselmeervogels en maakte daardoor de promotie mee naar de Tweede divisie. In het huidige seizoen viel Van Leijenhorst aanvankelijk buiten de basis, maar hij knokte zich terug bij de eerste elf van trainer Ted Verdonkschot. Tegen De Treffers mocht hij zich zelfs aanvoerder noemen.

Andr van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels toonde zich content met het voortzetten van de samenwerking. ,,Marciano laat al jaren zien een betrouwbare centrumverdediger te zijn. We zijn zeer tevreden over zijn kalme uitstraling en betrouwbaarheid in defensief opzicht. We zien ook wekelijks dat hij in de top van de Tweede divisie kan excelleren, waardoor we in het kader van de continuteit met elkaar hebben gekozen voor een verlenging tot 2021.

Op de foto is Marciano van Leijenhorst (links) in duel met Marciano Mengerink van VV Katwijk.