Nieuws

Van Real Madrid naar de Tweede Divisie

Van Real Madrid naar de Tweede Divisie. Dat is het verhaal van Mink Peeters die van FC Volendam de kans krijgt om zich bij de beloften te bewijzen.

Mink Peeters (op de foto rechts) stond tijdens zijn tijd als junior bekend als één van de grootste talenten van Nederland. Hij kwam uit voor verschillende nationale jeugdelftallen en niet voor niets haalde Ajax hem in 2011 weg bij PSV, waarna Real Madrid hem in 2014 verleidde om Amsterdam te verruilen voor Spanje. Met De Koninklijke speelde de middenvelder of aanvaller weliswaar in de UEFA Youth League, maar daar stokte zijn loopbaan, waardoor hij werd verhuurd aan VVV-Venlo, Almere City en Lleida Esportiu. Uiteindelijk verliet hij afgelopen zomer de internationale grootmacht om aan de slag te gaan bij FK Cukaricki uit Servië.

Voor de camera’s van RTV NH heeft de hoofdtrainer van Wim Jonk de komst van Mink Peeters naar FC Volendam bevestigd. Het talent heeft een contract voor anderhalf jaar gekregen. ,,Hij is een jongen die in zichzelf wil investeren. Hij heeft wat omzwervingen gemaakt, maar in het verleden was hij een goede speler. Hij krijgt bij Jong Volendam de kans om te laten zien of hij een toegevoegde waarde is.”