Nieuws

Van Zundert denkt met De Treffers te kunnen stijgen op de ranglijst

Lowie van Zundert (20) is sinds de winterstop één van de nieuwe gezichten in de Tweede Divisie. De spits van De Treffers beleefde met een doelpunt tegen Jong Sparta een uitstekende vuurdoop. ,,Ik leef voor het maken van doelpunten.”

Van Zundert kwam in de winterstop van NEC Nijmegen, waar hij deze jaargang een aantal keer op de bank zat bij de eerste selectie, maar zijn wedstrijden voornamelijk speelde voor de beloften. ,,Momenteel train ik op dinsdag en vrijdag nog bij NEC, zodat ik me elke dag verder kan ontwikkelen. Voor de winterstop had ik Sven Braken en Anass Achahbar voor me en dat zijn twee hele goede spitsen. Ik kon dan ook begrijpen dat ik geen kans kreeg in het eerste.”

De twintigjarige aanvaller somt op wat er allemaal nog beter moet voor hij écht kan dromen van een vast bestaan als profvoetballer. ,,Ik moet vooral sterker en balvaster worden, maar met mijn scorend vermogen zit het gelukkig wel goed. Ik ben altijd al een spits geweest die leeft voor het maken van doelpunten. Ik ben op mijn vierde begonnen met voetballen bij VV Ravenstein en op mijn tiende ging ik naar RKSV Margriet. Daar heb ik een jaar gevoetbald en toen kon ik al naar de amateurs van NEC.”

Ron de Groot

Van Zundert is een laatbloeier, want pas als eerstejaars junior maakte hij de overstap naar de proftak van de Nijmegenaren. Nooit eerder toonde een betaald voetbalorganisatie interesse in hem. ,,Ik zat bij de amateurs van NEC jarenlang in de ploeg met de zoon van Ron de Groot, waardoor Ron logischerwijs veel wedstrijden van ons heeft gezien. Aan het einde van het seizoen ’17/’18 vroeg hij of ik eens mee wilde trainen met Jong NEC. Dat ging best aardig, waardoor Ron me er graag bij wilde hebben.”

Via Jong NEC, een verhuurperiode bij RKC Waalwijk en weer Jong NEC belandde Van Zundert begin dit jaar in Groesbeek. Een perfect huwelijk: De Treffers zocht een spits, terwijl Van Zundert hard op zoek was naar speelminuten. ,,Bij Jong NEC speelden we niet eens elke week een wedstrijd en bovendien speel je in feite nergens voor. Dit was voor alle partijen de beste oplossing. Ik heb gemerkt dat het verschil in intensiteit erg groot is, want in de Tweede Divisie wordt veel meer gebikkeld. Normaal speelde ik tegen leeftijdsgenoten, maar nu moet ik opboksen tegen ervaren mannen.”

Basic-Fit

Toch heeft Van Zundert tot nu toe een uitstekende indruk achtergelaten. In en tegen Katwijk werd er weliswaar verloren, maar tegen Jong Sparta en FC Lienden pakten de Gelderlanders, mede door doelpunten van Van Zundert, de volle mep. Broodnodig om uit de gevarenzone te blijven. ,,Het is mijn doelstelling om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, te winnen en belangrijk te zijn voor de ploeg. Persoonlijk ben ik goed begonnen. Dat voelt erg goed. Als elftal moeten we zeker nog een paar plaatsen kunnen stijgen, want momenteel staan we in mijn ogen te laag.”

Het ligt in de lijn der verwachting dat het verblijf van Van Zundert bij De Treffers bij een halfjaartje blijft. ,,Je weet het natuurlijk nooit, maar in principe keer ik komende zomer terug bij NEC. Ik richt me momenteel volledig op het voetbal. Ik train bij De Treffers en NEC, maar daarnaast ook voor mezelf. Ik probeer minstens drie keer per week extra krachttraining te doen om mijn bovenlichaam sterker te maken. Op de club, maar ik heb ook zelf ook een abonnement bij Basic-Fit.”

Tekst: Tim Beck

Lees ook:

Dennis Janssen kiest bewust voor overstap naar De Treffers

De Treffers huurt Ruben da Rocha Rodrigues

Doelpunt van de Week is van Lowie van Zundert

Lowie van Zundert naar De Treffers