Nieuws

Van Zundert en Wilsterman blijven in Groesbeek

Alle doelpuntenmakers van De Treffers van afgelopen week tegen SV TEC hebben hun contract verlengd, nu ook Lowie van Zundert en Jermo Wilsterman dat hebben gedaan. Beiden blijven tenminste tot juli 2021. Eerder had Coen Maertzdorf al een nieuwe verbintenis getekend.

Lowie van Zundert werd afgelopen zomer definitief overgenomen van NEC, nadat hij vanaf de winterstop al een half jaar in het rood-zwart voetbalde. Zijn cijfers in de halve competitie (zeven treffers en vier assists) schepten verwachtingen voor dit seizoen en die maakt de 21-jarige Nijmegenaar waar. Tot dusverre scoorde de aanvaller negen keer en gaf hij één assist in dertien wedstrijden.

Zijn goede prestaties wekten onder meer interesse van SV Spakenburg, maar de spits besloot in Groesbeek te blijven ,,De Technische Commissie spreekt erg veel vertrouwen in me uit en verder hebben we een fantastische spelersgroep, waardoor ik me helemaal op mijn plek voel. Ik heb met de mensen in mijn omgeving gepraat en zij zien ook dat De Treffers goed bij mij past. Al met al ben ik dus erg blij met mijn contractverlenging.

Een persoonlijk doel heeft Van Zundert duidelijk voor ogen. ,,Ik wil minimaal vijftien doelpunten maken en zo het vertrouwen dat ik voel uitbetalen. Wij hopen als spelersgroep dat we bij elkaar blijven. Er zit heel veel potentie in en we hebben simpelweg het doel om zo hoog mogelijk te eindigen. Door bij De Treffers te voetballen, kan ik in de buurt studeren en voetballen. Dat is voor mij de ideale combinatie.”

Jermo Wilsterman

Jermo Wilsterman is net als Lowie van Zundert al vanaf de winterstop van vorig seizoen actief op sportpark Zuid, maar pas sinds de zomer officieel lid van de selectie. De rechtsback vertrok vanwege financiële perikelen bij FC Lienden en ging meetrainen bij De Treffers. ,,Het eerste half jaar was lastig, omdat ik alleen oefenduels mocht spelen en ik me ook graag wilde laten zien in officiële wedstrijden.” Dit seizoen kreeg de rechtsback die kans. De 27-jarige miste weliswaar de eerste vijf wedstrijden door een hamstringblessure, maar ontpopt zich de laatste weken tot steunpilaar. Tevens scoorde de verdediger twee keer. ,,Het is fijn dat ik na mijn blessure direct het vertrouwen heb gekregen en dat dit gepaard gaat met goede resultaten is helemaal prettig.”

Het leidde tot een snelle contractverlenging. ,,Ik heb een heel positief gevoel bij de club en we hebben een leuke spelersgroep. Voor mij was het dan ook een gemakkelijke keuze.” Waar het seizoen gaat eindigen, vindt de rechtsback lastig te voorspellen. ,,De ploegen in de Tweede Divisie ontlopen elkaar niet veel. Als we onze huidige serie vasthouden, denk ik dat we een heel eind kunnen komen en misschien wel om de bovenste plekken kunnen meespelen.”

Op de foto viert Lowie van Zundert zijn doelpunt van afgelopen week voor De Treffers tegen SV TEC uitbundig.