Nieuws

Verdonkschot na blamage: ‘Verloren middag en een totale off-day’

De te verwachten zware opgave is voor IJsselmeervogels inderdaad een harde dobber geworden. De ploeg werd op Sportpark de Zwaaier door Kozakken Boys met liefst 5-0 verslagen. Trainer Ted Verdonkschot kon niets anders concluderen dan dat zijn ploeg door de spreekwoordelijke ondergrens zakte.

Na afloop overheerste de realiteit bij de 55-jarige oefenmeester. Tot zaterdagmiddag staken de ‘Rooien’ boven hun competitiegenoten uit, want zij waren liefst negen keer ongeslagen gebleven. Alleen Kozakken Boys, dat voorafgaand aan de wedstrijd tegen de koploper al zes duels op rij zonder nederlaag had afgesloten kon op dit facet bijblijven. Waar de mannen van trainer Michel Langerak hun serie uitbouwden, hield die voor de bezoekers op. In gesprek met FOX Sports liet Verdonkschot zijn licht schijnen over deze forse nederlaag, waarbij de koppositie ook nog eens moest worden afgegeven aan het AFC van Ulrich Landvreugd.

,,De jongen hebben elkaar laten stikken”, aldus Verdonkschot. Zo is het volgens de Haarlemmer snel gedaan met de regie over een wedstrijd: ,,En dan vallen die doelpunten ook nog ongelukkig, qua tijdsperiode. De 1-0 is alibi verdedigen, met die sliding doen alsof je er alles aan hebt gedaan. Bij de 2-0 staan we ook naar elkaar te kijken. Vervolgens hoop je in de tweede helft iets te forceren… Dan scoren ze binnen twee minuten twee keer, nadat we ons kinderlijk weg laten zetten. Dan laat je elkaar wel zakken.”

Zijn ploeg had zich meer moeten wapenen, óók vanwege het feit dat hij duidelijk had geanalyseerd waar het gevaar van Kozakken Boys vandaan zou komen. ,,Het ligt niet alleen aan de verdediging, dit gaat over het hele veld. Als je ziet hoe ze staan te verdedigen en hoe gemakkelijk er doorheen gesneden wordt. Dat is niet het IJsselmeervogels dat je graag ziet. Een verloren middag en een totale off-day.”

Kijk ook:

Ted Verdonkschot na Kozakken Boys – IJsselmeervogels ‘Jongens hebben elkaar laten stikken’

Tweede Divisie Voorbeschouwing: Kozakken Boys – IJsselmeervogels