Nieuws

Verdonkschot volgt Martin Haar op

Ted Verdonkschot wordt de opvolger van Martin Haar bij RKVV Velsen uit de Hoofdklasse. De 56-jarige trainer uit Haarlem vertrekt in de zomer bij IJsselmeervogels.

Verdonkschot besloot afgelopen maand in samenspraak met de technische commissie van IJsselmeervogels om na dit seizoen te vertrekken. Eerder werkte hij onder meer bij Koninklijke HFC, HHC Hardenberg, Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Vervolgens heeft hij overeenstemming bereikt bij de club die afgelopen seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse zondag en op dat niveau momenteel een middenmoter is. Ondanks de goede prestaties besloot de trainer die eerst als speler en later als oefenmeester al sinds de jaren zeventig actief was in het betaalde voetbal om te stoppen. ,,In mei word ik 68 jaar en wil ik gaan genieten van andere zaken in het leven”, zo verklaarde Haar eerder zijn vertrek.

In gesprek met Fox Sports en deze site reageerde Ted Verdonkschot (foto) zaterdag al op de overstap die toen overigens nog niet definitief was: ,,Dat is bij mij tien minuten vandaan. RKVV Velsen heeft een hele enthousiaste groep spelers met daarboven jonge bestuurders. Martin Haar heeft het daar prima gedaan. De club wil een stap gaan maken, maar wel geleidelijk. Het lijkt me natuurlijk een geweldige uitdaging om daarvan deel uit te maken.”