Nieuws

Verhuizende Koos Werkman kiest voor Spakenburg

Nadat hij eind november had aangekondigd een toekomst in Amsterdam na te streven, is inmiddels bekend geworden dat Koos Werkman daardoor in de zomer de overstap maakt van HHC Hardenberg naar Spakenburg.

De ervaren verdediger verhuist naar Amsterdam en kan dat niet combineren met het spelen in Hardenberg. De club liet toen weten dat zij zijn beslissing respecteert. ,,We hebben jarenlang op hem kunnen rekenen. Behalve het uitstekende verdedigingswerk van hem maakte hij regelmatig een doelpunt door een ijzersterke kopbal. We wensen hem veel succes in Amsterdam en willen hem heel erg bedanken voor het plezier dat hij de club heeft gegeven, aldus voorzitter Bert Beun in november.

Het leidt er dus toe dat Werkman de overstap maakt binnen de Tweede Divisie, want de 28-jarige centrale verdediger tekende een contract voor een jaar bij Spakenburg. De routinier is op dit moment bij HHC bezig aan zijn vierde seizoen. Daarvoor speelde hij een aantal jaren bij ACV en Harkemase Boys, nadat hij uit de jeugdopleiding van FC Groningen kwam. ,,Koos is een ijzersterke tweebenige centrale verdediger met de nodige ervaring in de Tweede Divisie. We zijn erg content met het feit dat we hem hebben kunnen aantrekken, aldus Martijn Koelewijn van de Technische Commissie van de Blauwen. ,,Koos beschikt over de nodige ervaring en kwaliteit. Verder heeft hij een fijne een persoonlijkheid. Kenmerken die we graag terugzien in een speler van SV Spakenburg.

Op de foto is Koos Werkman (rechts) in duel met Felitciano Zschusschen van IJsselmeervogels.

Lees ook:

Glenn Kobussen ook volgend seizoen in het shirt van HHC

Danny Bouws klom naar boven na blessuregolf

Rick Hemmink is mede door de boerderij gaan inzien dat er meer is dan voetbal