Nieuws

Vier Tweede Divisie-ploegen blijven over in KNVB Beker

SV Spakenburg heeft als vierde Tweede Divisie-club de eerste ronde van de KNVB Beker overleefd. Trainer John de Wolf wist in zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van de ploeg met 2-0 te winnen van competitiegenoot ASWH. De andere vier Tweede Divisie-ploegen die in actie kwamen – onder wie dus ASWH – verloren hun wedstrijden.

Het Tweede Divisie-onderonsje in Spakenburg was de laatste wedstrijd voor Spakenburg-trainer John de Wolf. Hij begint vanaf morgen als assistent-trainer bij Feyenoord. Door de overwinning voegt SV Spakenburg zich bij IJsselmeervogels, GVVV en VV Katwijk. Die drie wisten dinsdagavond hun bekerwedstrijd te winnen.

De Treffers en Excelsior Maassluis

Waar IJsselmeervogels en GVVV dinsdagavond wisten te stunten tegen Eerste Divisie-ploegen, lukten dat De Treffers en Excelsior Maassluis vandaag niet tegen teams uit de Eredivisie. Excelsior Maassluis ging in eigen huis met 0-3 onderuit tegen sc Heerenveen. In Groesbeek was FC Twente met 0-2 te sterk voor De Treffers.

AFC

AFC had in eigen huis te veel moeite met Derde Divisionist ODIN ’59. De ploeg uit Heemskerk won na penalty’s. Na een vroege tegentreffer bracht Yordi Teijsse AFC met twee goals op een 2-1 voorsprong. In de tweede helft kwam de uitploeg echter langszij; AFC keek bij het ingaan van de blessuretijd tegen een 2-3 achterstand aan. Pas in de slotminuut dwong Kenny Teijsse met zijn gelijkmaker een verlenging af. Nadat deze zonder doelpunten eindigde, brachten penalty’s de beslissing in het voordeel van ODIN ’59.

Alle uitslagen in deze bekerronde op een rijtje:

Dinsdag 29 oktober
Flevo Boys – VV Katwijk 0-3
GVVV – Helmond Sport 2-1
IJsselmeervogels – FC Den Bosch 3-0
Koninklijke HFC – Telstar 1-2
Rijnsburgse Boys – FC Eindhoven 0-4

Woensdag 30 oktober
De Treffers – FC Twente 0-2
Excelsior Maassluis – sc Heerenveen 0-3
SV Spakenburg – ASWH 2-0
AFC – ODIN ’59 3-3 (ODIN ’59 wint na penalty’s)

De loting voor de tweede ronde is op zaterdagavond om 22.00 uur op Fox Sports.