Nieuws

Vincent Tel dwingt verbintenis af bij Rijnsburgse Boys

Vincent Tel heeft een contract voor een jaar met een optie op nog een seizoen afgedwongen bij Rijnsburgse Boys. Sinds de winterstop maakt de in Alphen aan den Rijn woonachtige speler deel uit van de selectie en sindsdien overtuigde hij de technische staf.

,,Uiteraard ben ik blij”, aldus Vincent Tel. ,,Er spreekt vertrouwen uit. Het gaat ook steeds lekkerder. Dat blijkt ook uit het feit dat ik, inclusief de invalbeurt van afgelopen zaterdag tegen Katwijk, inmiddels vier keer ben ingevallen, steeds als rechtsbuiten. Ik hoop dit seizoen nog meer speelminuten te maken. Mijn doel voor volgend seizoen is een goede voorbereiding te draaien, zodat de nieuwe trainer een goed beeld van mij krijgt. Hopelijk leidt dat dan tot meer speeltijd en wie weet een basisplaats.”

In zijn juniorentijd speelde de Alphenaar drieënhalf jaar bij NEC (jeugd en Jong NEC). Daarvoor was hij verder onder meer actief in de jeugd van ARC, Alphense Boys (vier seizoenen) en Feyenoord (drie seizoenen). ,,Van die periode kende hoofd jeugdopleidingen Ruben Plu mij. Zo ben ik in contact gekomen met Rijnsburgse Boys.”

Dat leidde na een tussenstop bij VV Katwijk afgelopen zomer tot een kans op Sportpark Middelmors. Bij Rijnsburg startte de rechtsbenige voetballer, die bij zijn vorige clubs voornamelijk als middenvelder acteerde, in het tweede elftal. Dit gebeurde op advies van trainer Wilfred van Leeuwen met als doel om spelritme op te doen. Vervolgens leidde dat dus in de loop van deze competitie al tot een plaats in de selectie en nu tot een contract.

Op de foto is Vincent Tel (rechts) in duel met Bradly van Hoeven van Jong Sparta Rotterdam.