Nieuws

Vitesse trekt zich terug uit de voetbalpiramide

Jong Sparta Rotterdam heeft zich per direct gehandhaafd in de Tweede Divisie, omdat Jong Vitesse zich terug heeft getrokken uit de zogenaamde voetbalpiramide.

De technisch directeur van de Arnhemmers, Mo Allach, heeft het besluit van de club in een officiële reactie nader toegelicht: ,,De rol van Jong Vitesse kent een opleidend karakter en is ondersteunend aan het eerste elftal. We zijn drie seizoenen geleden zeer enthousiast ingestapt in de voetbalpiramide, maar in de loop der jaren zijn de dispensatieregels en regels omtrent promotie en degradatie veranderd. Daardoor is het minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen en wordt het steeds lastiger om spelers van het eerste elftal speeltijd te bieden bij Jong Vitesse.”

Hij erkent dat het financiële aspect eveneens meespeelt. ,,We zitten in een fase waarin we als club financieel beter in balans moeten komen. Het hebben van een beloftenteam in de voetbalpiramide brengt aanzienlijk meer kosten met zich mee. Komend seizoen gaan we ons voorbereiden op de eventuele totstandkoming van een O21-competitie en gaan we met Jong Vitesse voor een optimale participatie in de landelijke reservecompetitie.”

Sparta heeft bekend gemaakt dat het eerder van de KNVB de bevestiging kreeg dat door het terugtreden van Jong Vitesse de beloften van de Rotterdammers ook volgend seizoen in de Tweede Divisie uitkomen. Omdat Jong FC Volendam op koers ligt voor het kampioenschap in de Derde Divisie zondag zou er behalve Jong Almere City FC (al gedegradeerd) nog een beloftenteam een stap terug moeten zetten. Ondanks een huidige tiende plaats op de rangschikking zou Jong Sparta dan moeten vrezen voor degradatie, maar dat is dus niet meer aan de orde.

Jong Vitesse verdwijnt na drie jaar uit de voetbalpiramide. In seizoen 2016/’17 degradeerde de ploeg uit Arnhem uit in de Tweede Divisie, maar een jaar later keerde zij het kampioenschap al terug. Op dit moment staat de formatie van trainer Joseph Oosting op de negende plaats. Vanaf de zomer gaat Jong Vitesse weer onderdeel uitmaken van de landelijke reservecompetitie.