Nieuws

Vogels naderen koppositie, maar Excelsior meer dan geduchte tegenstander

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer IJsselmeervogels-Excelsior Maassluis.

IJsselmeervogels ontvangt zaterdag de best presterende ploeg in de Tweede Divisie over de afgelopen tien speelronden: geen deelnemer pakte zoveel punten in de laatste tien wedstrijden als Excelsior (24). De formatie uit Maassluis is zelfs al ongeslagen in de laatste elf duels. Dat is een clubrecord op dit niveau en slechts één wedstrijd minder dan de langste reeks die een ploeg dit seizoen neerzette (Jong Sparta 12 tussen september-december 2018).

Een belangrijke spil in het spel van Excelsior is Vincent van den Berg (foto), die jaren geleden nog in de jeugdopleiding van Arsenal rondliep. De aanvaller speelt al elf jaar in het eerste elftal, maar heeft toch weer een impuls aan zijn loopbaan gegeven. Hij kwam in achttien duels immers al even vaak tot scoren als in de 32 wedstrijden in het vorige seizoen. Sterker nog, in zijn laatste vijf competitieduels maakte Van den Berg vijf treffers. Dat vijftien van zijn 22 doelpunten in uitwedstrijden vielen, is een extra waarschuwing voor thuisploeg IJsselmeervogels.

Die thuisploeg heeft overigens een ijzersterk ‘track-record’ tegen Excelsior. IJsselmeervogels is in de Tweede Divisie nog ongeslagen tegen de ploeg uit Maassluis (W2, G1). Het venijn van de Vogels zat tegen Excelsior Maassluis in de afgelopen ontmoetingen steeds in de kop of de staart: van de vier doelpunten vielen er twee binnen de eerste tien minuten en twee in de 85e minuut of later. Voor de huidige nummer twee, die natuurlijk de aansluiting met koploper AFC niet wil verliezen, is tegen Maassluis daarom weer zo’n kickstart of eindspurt gewenst.

Afgelopen speelronde boekten de Rooien alweer de dertiende competitiezege van deze jaargang. Nu al een evenaring van het totale aantal overwinningen in het vorige seizoen. Een veertiende zege kan met het oog op de lastige wedstrijd van AFC (tegen nummer drie Koninklijke HFC) zomaar eens de koppositie opleveren.

Lees ook:

Afaker verlaat Excelsior Maassluis: ‘Ben er niet uitgekomen met de club’

Sefa Kurt blijft alsnog bij Excelsior Maassluis

Samenvatting VVSB – IJsselmeervogels 2 februari 2019

Reactie Ted Verdonkschot na VVSB – IJsselmeervogels 2 februari 2019