afc barendrecht de-treffers excelsior-maassluis lienden gvvv hhc ijsselmeervogels jong-almere-city sparta-ii jong-vitesse koninklijke-hfc kozakken-boys rijnsburgse-boys spakenburg scheveningen katwijk vvsb

Nieuws 4 januari 2018 om 22:22

IJsselmeervogels plukt veelzijdige Van Riel weg bij De Treffers

IJsselmeervogels neemt Eef van Riel komende zomer over van De Treffers. De middenvelder van 26 tekent voor een jaar bij zijn nieuwe club.

Van Riel keerde dit seizoen terug bij De Treffers na een profavontuur bij Achilles ’29. ‘Eef van Riel stond al enkele jaren bij ons op de radar. Een middenvelder die voor de verdediging, op rechts en achter de spitsen kan spelen’, meldt IJsselmeervogels op zijn website.

‘Eef is een voetballer die in staat is het spel te verdelen en medespelers weg te steken. Iemand met fysieke kracht en door zijn lengte ook kopsterk is. Dit seizoen heeft hij al een aantal assist op zijn naam en hij is bovendien een vaste waarde bij De Treffers.

Wat er overigens niet bij staat, is dat Van Riel buiten de vijf assists ook vijf keer geel en twee keer rood pakte in de dertien duels die hij dit seizoen speelde.

Ralph Hovestad (28) vertrekt op zijn beurt bij de Vogels. Hij speelt de komende twee seizoenen in het shirt van DOVO.